Vadhajtások

Két lipcsei óvodában betiltották a disznóhúst, a szülők lázadása miatt rendőrök védik az ovikat

Kolbász, fasírt és rántott hús – sok kisgyerek szinte nem is akar mást enni,- írja a Bild ami a nyomtatott oldalán jelent meg. Ez akkora felháborodást okozott Németországban, hogy azonnal futótűzként terjedt a híre a közösségi oldalakon.

 

Az óvoda törli az étlapról a disznóhúst, mert 500 gyerekből 2 muszlim

A Két lipcsei óvodában azonban azonnali hatállyal levették az étlapról ezeket az ételeket, ugyanis betiltották a disznóhúst, tekintettel az odajáró muszlim gyerekekre.

Közölték a szülőkkel, hogy az egymás iránti tiszteletből július 15-től csak olyan ételeket rendelnek és adnak a gyerekeknek, amelyek disznóhús-mentesek.

Arra is felhívták a figyelmüket, hogy az ünnepek és születésnapok alkalmából sem adhatnak ki disznóhúst tartalmazó élelmiszert, többek között például gumicukrot sem, amit köztudottan disznó zselatinból állítanak elő.

Mint kiderült, két muszlim kislány miatt történt az egész.

A szülők tiltakozására az óvoda vezetője mindössze annyit mondott, hogy egy gyerek sem fog amiatt szenvedni, hogy van pár olyan szülő, akik német ebédet követelnek. A német Bild kedd reggel hozta le ezt a cikket, és futótűzként terjedt a hír Németország-szerte a közösségi médiákon. A délután folyamán a tiltakozások és felháborodások miatt odáig jutott a dolog, hogy mindkét lipcsei óvodához rendőrautót állítottak.

Frissítés:

A Bild 19:27-kor frissítette a cikkét, miszerint olyan brutális méretű lett a felháborodás, hogy visszavonták a disznóhús betiltását. A következő óvodai év első szülői értekezletén fogják napirendre venni.

 

EnVéVadhajtások.hu