2024. március 29. - Auguszta
EUR : 395.83
USD : 367.33
Időjárás ikon19°

Na, Blanka most esett pofára, a Ripost mellé állt a bíróság

Felemás ítéletet hozott az ítélőtábla a nagypofájú Nagy Blanka ügyében, ugyanis rábólintottak a Ripost fellebbezésére, írja a szélsőliberális hvg.hu.A szoci sztárügyvéd sem segítettA bíróság szerint rendben van az a megfogalmazás, hogy a „mocskos szájú diáktüntető” már annyit lógott az iskolából, hogy „a kicsapás szélére kerülhet”. A Hercsik Zita bíró által vezetett tanács szerint a Ripost olvasói számára ezt csak mint egy „lehetséges végkifejletet vázolta fel”, de nem állították tényként, hogy ki is csapják emiatt. A helyreigazításból továbbá azt is kivették, hogy Nagy Blanka több tárgyból is bukás közelében állt, mivel a diáklánynak elégséges érdemjegyei voltak, így az ítélőtábla szerint ezt lehet úgy értelmezni, mint ami „közel van” ahhoz a teljesítményhez.
Bukás közelinek nem kizárólag az egyes és kettes értékelés közötti eredmény minősíthető
– mondta ki a bíróság. Nagy Blanka ügyvédje, Litresits András azt mondta,
ez a jogerős ítélet több, mint érdekes, mert a Lokál.hu ugyanezt a cikket vette át, és alig néhány hete ugyanez a bírói tanács abban az eljárásában még nekünk adott igazat és arra jutott, hogy megalapozott az elsőfokú ítélet.
Hozzátette, hogy az ítélet nem változtat azon, hogy következő lépésként sérelemdíjért beperelik mindegyik lap kiadóját.Forrás: a szélsőliberális 24.hu nyomán 
Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató