2024. március 28. - Gedeon, Johanna
EUR : 394.87
USD : 364.71
Időjárás ikon16°

Orbán Viktor is gratulált a Phelps rekordját megdöntő Milák Kristófnak (Videó)

A miniszterelnök a Facebook-oldalán reagált a világcsúcs hírére.

Orbán Viktor a következőt írta a közösségi médiában Milák Kristófnak:

Ilyen nincs, és mégis van! Érdről a világ tetejére. Gratulálok, Milák Kristóf!

Milák Kristóf fantasztikus világcsúccsal nyerte a 200 méteres pillangóúszást a kvangdzsui világbajnokságon: a Honvéd 19 éves versenyzője a futamot követően többek között arról beszélt, hogy ezzel a sikerrel a háta mögött még magabiztosabb lehet a jövő évi olimpián.

https://www.youtube.com/watch?v=_82hji1bT_8

"Egyáltalán nem terveztem, hogy világcsúcs lesz. Chad Le Clos nagyon erősen kezdett, én nem éreztem magam olyan görcsösnek, mint a középdöntőben. Nem görcsöltem rá semmire, az időre sem, egyszerűen meg akartam nyerni, most már van aranyérmem is! Nem merem azt mondani, hogy tökéletes úszás volt, a fal nem jött ki jól. Az úszási sebesség jó volt, akárcsak a tempószám és a ritmus"

- nyilatkozott Milák, aki 1:50.73-as idejével közel nyolc tizedet (!) vert a 23-szoros olimpiai bajnok Michael Phelps 2009-es világrekordjára (1:51.51).

"Nagyon jó érzés, azt gondolom, jobban esik, mintha bárki másét döntöttem volna meg."

- fogalmazott Milák. "Nem tudtam, hogy százötvennél merre járok, azt hittem ott vannak a hátsómban. Az utolsó harminc méteren azért hallottam a közönség reakcióján, hogy nagy lehet az előnyöm, de nem gondoltam, hogy világcsúcs, bár a végén éreztem, hogy jó idő lett" - tette hozzá. Milák Adam Peaty után a második, aki Kvangdzsuban világcsúcsot úszott. Az MTI érdeklődésére beszélt a jövő évi tokiói olimpiáról is: "Ezek után nem mondom, hogy könnyebb vagy nehezebb lesz készülni, de van így már bennem annyi tapasztalat, hogy az olimpiához még nagyobb háttérrel, még magabiztosabban álljak" - mondta.

A 2017-es világbajnok dél-afrikai Chad Le Clos a vegyes zónában a magyar újságíróknak elképedve dicsérte Milákot és egy szójátékkal - a magyar és a hihetetlen szó angol keverésével - jellemezte az új világbajnokot és világcsúcstartót: "Hunbelievable" Milák Kristóf háromszoros ifjúsági olimpiai bajnok, a 2017-es budapesti vb-n 100 m pillangón ezüstérmes volt, tavaly pedig győzött 200 m pillangón az Európa-bajnokságon.

Forrás: MTI és 888.hu

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató