2024. április 25. - Márk
EUR : 393.51
USD : 368.35
Időjárás ikon13°

Cseh Katalinnak már szövegértelmezési problémái is vannak

A Momentum, magyar(ok ellen áskálódó) EP-képviselője dörgedelmes Facebook-bejegyzésben kelt ki a Magyar Nemzetben hétfőn megjelent cikkmiatt: „Lelepleztek! Jártam már a VOLT fesztiválon, eljutottam a Velencei-tóhoz, és -horribile dictu- még olvasni is szoktam! Nehéz eldönteni mi a szomorúbb: hogy a kormánypropaganda láthatóan minden héten írni akar rólam egy lejárató cikket – vagy az, hogy a Magyar Nemzet szerint nyaralás alatt könyveket olvasni valami borzalmas dolog lenne.” – írta a posztjában Cseh Katalin.

Az igazság azonban az, hogy a szóban forgó írás nem erről szólt, nem ez a történet lényege.

Nem az borzalmas, hogy nyaralás alatt könyveket olvas, sokkal inkább az, hogy egy politikus nem érti meg, miről szól egy cikk. Az írás ugyanis Cseh Katalint azzal a kijelentésével – mondjuk ki nyíltan, hazugságával – szembesítette, hogy ő „az Orbán-kormány alatt egzisztenciális üldözöttséget” szenvedett el, miközben az említett tények ennek pont az ellenkezőjéről tanúskodnak. Vagyis messze nem arról, hogy a Momentum politikusa akkoriban egy szegény nélkülöző orvostanhallgató lett volna. De még, ha az lett volna, az sem azért következett volna be, mert bármiféle üldöztetés érte volna őt.

Vagyis nyilvánvalóvá vált ismét, hogy Csehnek annak idején szövegmondással voltak, most pedig egy szöveg értelmezésével lehetnek gondjai, vagy ami még rosszabb, ha ilyen gondjai nincsenek, ferdít, csúsztat, hazudik.

Forrás: Magyar Nemzet

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató