2024. április 18. - Andrea, Ilma
EUR : 393.4
USD : 369.7
Időjárás ikon13°

Eljárást indít az Európai Bizottság Magyarországgal szemben a menekültek éheztetése miatt

Az Európai Bíróság felé nyújt be keresetet az Európai Bizottság Magyarországgal szemben a Stop Soros törvény, vagyis a migrációval foglalkozó civil szervezetekkel szembeni fellépés miatt - jelentette be a brüsszeli testület.A 2017 októberében indított eljárás azonban egy másikkal is kiegészül:
eljárás indul amiatt, hogy a magyar hatóságok megtagadják az élelmet a szerb határon találhat tranzitzónában ügyük elbírálására váró menekültektől.
Úgynevezett indoklással ellátott véleményt küldött Magyarországnak az Európai Bizottság az ügyeleiti munkarend szabályozása ügyében. A bizottság a munkaidő irányelv megsértése miatt vonta kérdőre a kormányt. Az indoklás szerint a direktíva 48 órában korlátozza a heti munkaidőkeretet, ám a magyar jogszabály lehetővé teszi, hogy ügyeletben akár 72 órás készenlétben állást várjon el egy cég a munkavállalóitól. Ha a kormány nem módosítja a vonatkozó törvényt, az Európai Bizottság az Európai Bíróság elé citálhatja. Több más ügyben is eljárás indult Magyarország ellen. Az egyik ilyen a pénzügyi szolgáltatások terén hatályos szabályozás miatt, amely korlátozza az uniós hitelközvetítők szolgáltatásait a jelzáloghitel-piacon. 19 másik tagország mellett hazánk esetében is második szakaszába léptette az eljárást Brüsszel a lőfegyverekre vonatkozó szabályozás miatt. Eljárás indult többek között Magyarországgal szemben az áldozatok jogairól szóló uniós szabályozás megsértése miatt, és azért is, mert a tachográfok használatával kapcsolatban máig nem született meg a bírságolásról szóló szabályozás.Forrás: HVG
Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató