2024. április 25. - Márk
EUR : 393.51
USD : 368.35
Időjárás ikon13°

Kizárták a szabadkai kosarazót a válogatottból, mert szerinte “Koszovó nem Szerbia”

Nikola Kalinić ismert szabadkai kosarazó, aki már jó néhány éve Európa egyik legjobb csapata, az isztambuli Fenerbahçe kulcsjátékosa és a szerb válogatott erőssége (volt), kellemetlen meglepetésben részesült, mert Koszovó pártján áll.

A világbajnokságra készülő válogatott szövetségi kapitánya, Aleksandar Đorđević ugyanis közölte vele, hogy számára nincs hely a mostani játékoskeretben. Döntését nem indokolta meg.

Nagy a valószínűsége annak, hogy Kalinić közelmúltbeli nyilatkozatai, amelyek közvetlenül érintettek néhány érzékeny társadalmi témát, a válogatott státuszába kerültek.

Mivel köztudott, hogy Vučić és körei Szerbiában az élet minden területét ellenőrzik, alaposan gyanítható, hogy a szóban forgó döntés is hozzájuk köthető.

Kalinić az egyik vele készített nagyobb interjúban egyebek között kijelentette: “Koszovó már évtizedek óta elveszett. Ezt a kérdést végre le kellene zárni.”

Továbbá azt mondta:

“A szerbek nem mennyei nép, csupán egy jelentéktelen kis pont a világ hatalmas térképén.”

A szerb kormány elleni tüntetésekről is pozitívan nyilatkozott: “Nagyszerű, hogy az emberek végre felkeltek és tiltakozni kezdtek az igazságtalanság, a butaság és a pökhendiség ellen.”

A mellékelt fotón a Kalinićnak szóló falfirka-üzenet látható, amelyet nem fordítunk le, mert az nem tűrne nyomdafestéket.

Forrás: Délhír

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató