2024. április 19. - Emma
EUR : 393.76
USD : 368.76
Időjárás ikon12°

Momentum ifjúsági szervezetének elnöke nyíltan propagálja a kábítószerezést

Első lépésben dekriminalizálná a kannabiszfogyasztást, és legalizálná orvosi felhasználásra a marihuánát - erről írt Nagy Károly, a Momentum Mozgalom ifjúsági szervezetének, a Momentum TizenX-nek az elnöke, miután ismételt drogfogyasztásért megbüntettek egy tatbányai férfit.

Az ifjú politikus igyekezett választ találni a kábítószerek térnyerésének jelenségére, de végül csak a drogok népszerűsítésére futotta tőle. Egyre több jel mutat arra, hogy a Momentum tényleg a megszűnt SZDSZ helyét akarja elfoglalni a magyar politikában.

Történt, hogy a napokban megbüntettek egy fiatal férfit Tatabányán, mert fél év leforgása alatt két alkalommal is marihuánát fogyasztott. Sajnos ez közel sem egyedülálló eset, azonban Nagy Károlyt, a Momentum Mozgalom ifjúsági szervezetének, a Momentum TizenX-nek az elnökét annyira felháborította az eset, hogy Facebook-falán fakadt ki.

Az ifjú politikus elfogadhatatlannak tartja a történteket, és a kormány drogpolitikáját ostromolva azt írta, a jelenleg hatályos magyar jogszabályok nem célra vezetőek. Azt ugyanakkor elismerte, hogy ez egy valóban létező probléma, és valamiféleképpen ajánlatos reagálni a jelenségre, mivel a fiatalok jelentős számban nyúlnak a sokak által kapudrognak tartott füves cigihez. Csakhogy ezen a ponton Nagy egy finoman szólva is meglepő javaslatot tett, szerinte a legelső lépés

  1. a kannabiszfogyasztás dekriminalizálása, valamint
  2. az orvosi felhasználás legalizálása

kellene hogy legyen. A momentumos politikus arra nem tért ki, mi lenne a második lépés. Sokat mondó, hogy a poszt alatt támogatólag nyilvánult meg Sermer Ádám, a Liberálisok főpolgármester-jelöltje is, akinek egyik programpontja a kannabiszfogyasztás legalizálása, a politikus az alkohol fogyasztására vonatkozó szabályokat alkalmazná ezekre az esetekre is.

Az őszi választáson a XVIII. kerület egyik egyéni körzetében induló Nagy gondolatmenete kísértetiesen hasonlít az egykori, Juhász Péter-féle Kendermag Egyesületéhez.
Nemcsak a drogfogyasztás népszerűsítése az egyetlen olyan téma, ami miatt sokan új SZDSZ-ként tekintenek a Momentumra. Ahogy beszámoltak róla, Cseh Katalin, a párt európai parlamenti képviselőjéről készült egy hangfelvétel, amelyen beszélgetőpartnere botmixeres kijelentésén kuncogott. Kijelentésén többen felháborodtak, a politikust azonban nem rázta meg különösebben a dolog, hiszen éppen születésnapján kezdett adománygyűjtés szervezésébe egy abortuszpárti szervezet, nevezetesen a Planned Parenthood javára.
Az akcióból jókora botrány lett, ugyanis kiderült róluk, hogy akár a már megszületett, életképes babák "abortálását" is támogatják, valamint az Egyesült Államok Igazságügyi Minisztériuma szervkereskedelem miatt indított vizsgálatot ellenük. A kampány végül nem ért célt, ugyanis alig néhányan adakoztak az amerikai abortuszklinika-hálózatnak.
Friss: Origo.hu
Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató