2024. április 19. - Emma
EUR : 393.4
USD : 369.7
Időjárás ikon13°

Pedofil csoportosulás akart felvonulni az Amszterdam Pride-on

Az Nltimes.nl információi szerint felháborító jelenetek játszódtak le a holland fővárosban a Pride séta alatt.

A rendőrségnek kellett közbeavatkoznia és elkoboznia a Kinderbevrijdingsfront pedofil csoport által kiadott szórólapokat. A rendőrség szerint a szóróanyagokat lefoglalták, miután a járókelők jelentették a bűncselekményt.

"Egy férfi szórólapokat osztogatott a Vondelparkban, és a Pride szervezői nem akarták ezt"

- mondta az amszterdami rendőrség szóvivője a Het Parool nevű hírlapnak.

https://www.youtube.com/watch?v=V-1UDw3yMu0
"Nem tartoznak a Pride-hoz. Nem akarjuk, hogy a nevünket társítsák ehhez"

- mondta a Pride szóvivője Het Paroolnak.

A képviselő megerősítette, hogy a csoport felkereste őket a Pride ünnepségekbe való felvételre. A csoport szóvivője azt mondta az újságnak, hogy konzultál a Pride szervezőivel, de elutasították a pedofilokat.

A Kinderbevrijdingsfront, amely angolul a „Gyermekfelszabadítási Front” -ra utal, felhívja a figyelmet a pedofilok jogaira. A csoport úgy véli, hogy a Pride Amszterdamnak nyitottnak kell lennie ezen emberek számára is.

A rendőrséget akkor hívták fel, amikor a férfi figyelmen kívül hagyta a biztonsági őrök utasítását, és bejutott a felvonulók közé. A rendőrség úgy döntött, hogy nem hagyja, hogy elszabaduljanak az indulatok, beavatkoztak és elkobozták a szórólapokat.

Egyelőre nem világos, hogy pontosan ki van a Kinderbevrijdingsfront mögött. Számos forrás azt mondta Het Parool-nak, hogy ez csak egy ember. A csoport a Twitter-fiókját, a @ pedopride2019, több féle hashtag-et használtak.

A Twitter-fiókot azóta felfüggesztették.

Az amszterdami polgármester Femke Halsema elmondta az újságnak:

"Az önkormányzat tisztában van az adott személy bejelentett akciójával, azonnali intézkedést kell tenni a rendzavarással vagy a bűncselekmények elkövetésével szemben."

Bede Zsolt - Vadhajtasok.hu

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató