2024. április 25. - Márk
EUR : 393.51
USD : 368.35
Időjárás ikon13°

A német Zöld párt szóvivője a brutális gyilkosság után: mindenki tartsa be a szabályokat!

Itt az európai megoldás a zöldektől.

Valerie Wilms, a Zöld szóvivő tanácsot ad a frankfurti gyermekgyilkosság után:

Karnyújtásnyi távolság tartása 2.0

"Az utazóknak soha sem kell közel tartózkodni a sínhez. Ha, mindenki tartaná magát a szabályokhoz, ez elégséges lenne a peronok biztonságos használatához."

A 40 éves eritreai férfit a feldühödött szemtanúk kergették,

most nyilvánosságra került az arcképe is:

Még nem csitultak Németország- és Európa-szerte a döbbenet hullámai, óráról-órára egyre több részlet derül ki arról a férfiról, aki hétfőn a vonat alá lökött egy kisfiút a frankfurti pályaudvaron.

Mint megírtuk, egy 40 éves, az afrikai Eritreából érkezett férfi minden előzmény nélkül rontott hétfőn egy kisfiát kísérő nőre, és mindkettejüket az érkező gyorsvonat elé lökte. A nőnek sikerült félreugrania a halálos szerelvény elől, ám a kisfiút már nem sikerült megmenteni, a sínek között vesztette életét. A támadó egy harmadik személyt is megpróbált a mozdony elé vetni, de ez már nem sikerült neki, futva próbált menekülni a helyszínről, végül a döbbent szemtanúk eredtek utána.

A támadóról amúgy egyre több megdöbbentő részlet kerül napvilágra - többek között az, hogy a svájci rendőrség is körözte, egy múlt heti késes támadás miatt. A Svájcban menekültstátuszt kapott férfi ugyanis kést szegezett egy szomszédja torkához, majd elmenekült a helyszínről. Németországba legális úton érkezhetett - állítják a német hatóságok.

Nincs jele annak, hogy a férfi a támadás pillanatában alkohol vagy drog befolyása alatt állt volna, elmeállapotát vizsgálják. Ha büntethetőnek találják, minden bizonnyal életfogytiglan vár rá - közölte a rendőrség.

Forrás: Blikk nyomán és Jungefreiheit

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató