2024. április 19. - Emma
EUR : 393.76
USD : 368.76
Időjárás ikon12°

Erkölcsi mélyrepülésben az ellenzék

Deák Dániel szerint a baloldalon még mindig tartó politikusi casting sorozat mostanra már bohózattá vált, egyre inkább jellemző rájuk a gátlástalan, minősíthetetlen hangnem.

Bangóné patkányozása, a trágár Nagy Blanka képviselő-jelölése és Berki Krisztián főpolgármester-jelöltsége után az ellenzék most Heller Ágnes politikai hagyatékán kezdett el marakodni.

A balliberális pártok napról napra azt bizonyítják, hogy még mindig van lejjebb, ha a politikai megnyilatkozásaik közönségességéről, trágárságáról vagy ízléstelenségéről van szó. Ennek „szép” példájaként az állítólag egymás szövetségesének számító ellenzéki erők már a nemrég elhunyt Heller Ágnes halálát is képesek gátlástalanul politikai eszközként felhasználni egymás elleni harcukban.

A Gyurcsány-párt médiuma, a Nyugati Fény ugyanis arról ír, hogy a Ferencvárosban egymással küzdő két balliberális polgármester-jelölt, Baranyi Krisztina és Jancsó Andrea párharcában most az a legfrissebb vitatéma, hogy a ballib megmondóember Ludassy Mária egy Facebook-posztja szerint Heller Ágnes a halála napján melyik ferencvárosi ellenzéki polgármester aspiránst támogatta.

„Puzsérék jelöltje azzal kampányol, hogy a halála napján Heller Ágnes állítólag megdicsérte őt”

– írja a DK-s on­line lap.

Az ellenzéki politizálás morális válságát jól mutatja, hogy a lap ilyen módon egyértelműen állást is foglalt Jancsó Andrea mellett és Baranyi Krisztina ellenében. Egy olyan állítás ügyében, amely egyébként a saját közlése szerint is kegyeletsértő módon használja fel Heller Ágnes személyét és emlékét egy aktuálpolitikai kérdéssel összefüggésben.

A politikai elemző, Deák Dániel szerint nemcsak a DK-ra, de az egész baloldali ellenzékre egyre inkább jellemző a gátlástalan, minősíthetetlen hangnem használata, mivel kezdik felismerni azt, hogy már nem képesek növelni a szavazótáborukat. A trágár Nagy Blanka önkormányzatiképviselő-jelöltté avatása is ennek a jele.

„Nagy Blankának a trágár kijelentései Bangóné Borbély Ildikó patkányozásához hasonlóan olyan minősíthetetlen hangvétel, ami azt bizonyítja, az MSZP már annyira mélyre süllyedt, hogy már nem is figyelnek arra, hogy olyan politikusok képviseljék a pártot, akik széles társadalmi csoportokhoz tudnak szólni. Csak a nagyon szűk, az undorító stílusú beszédre vevő balliberális táborhoz igyekeznek már csak szólni, ami miatt viszont ugyanakkor az MSZP egyre kevésbé lesz képes visszatérni a régi önmagához”

– mondta a XXI. Századi Intézet vezető elemzője.

Deák Dániel szerint az ellenzék oldalán már akkora a káderhiány, hogy nem tudnak megfelelő politikusjelölteket találni az önkormányzati választásra. Ezzel viszont elégedetlenek a baloldali szavazók.

„Berki Krisztián budapesti főpolgármesteri címre való önjelölése is annak a jele, hogy az ellenzéki térfélen az emberek elégedetlenek Karácsony Gergellyel, akit alkalmatlannak tartanak főpolgármesternek. Ezért aztán egyre újabb emberek próbálkoznak az ellenzéki térfélen azzal, hogy főpolgármester-jelöltek legyenek, akik viszont egyre kevésbé komolyan vehető emberek, ami összességében az egész ellenzéket végképp komolyan vehetetlenné teszi”

– tette hozzá az elemző, aki szerint az ellenzék még mindig tartó politikusi casting sorozata mostanra már egyfajta bohózattá vált.

Forrás: Magyarhirlap.hu

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató