Vadhajtások

A Facebookon kezdett pénzt tarhálni a kampányára KariGeri :-D

A baloldal közös főpolgármester-jelöltje a közösségi oldalára feltöltött videóban arra kéri a választópolgárokat, hogy pár ezer forinttal támogassák,- számol be a Hír TV.

Hivatali visszaélés miatt nyomoz a zuglói sportcentrum ügyében a rendőrség – erről írt a Pesti Srácok kedden. A portál hozta elsőként nyilvánosságra, hogy nyomozás indult a zuglói polgármesteri hivatal és a kerületi sportcentrum közötti pénzmozgás ügyében. A lap szerint az önkormányzat először színlelt szerződéssel 320 millió forint értékben csökkentette a Zuglói Sport és Rendezvény KFT törzstőkéjét, ezt követően pedig Karácsony Gergely, három hónapra éppen ekkora összegben adta volna bérbe a sportcentrumnak azokat az épületeket, amiket addig 137 millió forintért bérelt egész évre. A portál hozzáteszi, az önkormányzat korábban ingyenesen adta volna használatba egy harmadik fél számára az ingatlant. A Pestisrácok azt is megtudta, hogy az ügyről a kerület képviselő testülete nem tudott, az Karácsony egyszemélyes akciója volt.

De nem csak ez a botrány robbant ki Zuglóban az elmúlt időszakban. Az Origo néhány héttel ezelőtt arról értesült, hogy a polgármester titokban kötött egy új parkolási szerződést, szintén megkerülve az önkormányzatot. Ezután pedig az is kiderült, hogy közérdekű adatokat és szerződéseket tüntettek el a polgármesteri hivatal weboldaláról.

Mindeközben Karácsony Gergely közösségi oldalán pénzgyűjtésbe kezdett. Elmondása szerint így segíthetnek az emberek, hogy a főváros ismét a budapestieké lehessen.

“Ha megengedhetitek magatoknak, akkor 1-2 ezer forinttal támogassátok a kampányunkat. Hogy Budapest újra a budapestieké legyen.”

Kovács Balázs Zugló fideszes képviselője szerint az egy kérdés, hogy a befizetett adományokkal hogyan tud elszámolni karácsony ha a kerületi közpénzekkel sem tud.

“Ami Zuglóban nem sikerült, az a kampányban, hogy sikerülne neki, ez egy érdekes kérdés, de azt tudom mondani, hogy a zuglói gazdálkodását tekintve nem igazán jó gazdája a pénzügyi forrásoknak Karácsony Gergely alkalmatlanságát mutató jeleket láttunk tőle Zuglóban, hát a szíve joga mindenkinek, hogy ilyen előzmények után bárkinek pénzt adni… nem biztos hogy jó helyen lesznek Karácsony Gergelynél ezek a pénzügyi források.”

Kovács Balázs úgy véli, a Zuglói Sport Kft. esetében tapasztalt megkérdőjelezhető pénzkivonási akció és a parkolási rendszer botrányai arra mutatnak rá, hogy súlyos gazdálkodási válságban lehet a Karácsony vezette városrész. Hozzátette: meglepő lenne, ha a zuglói sportcentrum ügyének nem lenne büntetőjogi következménye.

 

 

Forrás: Hír TV