2024. március 29. - Auguszta
EUR : 395.83
USD : 367.33
Időjárás ikon19°

Botrányos meccsen esett ki a Honvéd - magyarellenes rigmusok, hanggránáttól megsérült játékvezető

A román bíró szerint ki is zárhatják a Honvéd ellenfelét – Óvnak a kispestiek.

Botrányos meccsen jutott tovább az Universitatea Craiova a Honvéd ellenében az Európa Liga csütörtöki selejtezőjén. A meccs 119. percében egy hanggránát robbant a játékvezető mellett, akit hosszú percekig ápolni kellett, majd nagy nehezen végül sor került a 11-esekre, amelyben a románok voltak a jobbak.

https://youtu.be/NfmUC6mVW-4

A román lapok többnyire örömmel nyugtázták az eredményt, a sport.ro arra számít, hogy a következő összecsapáson zárt kapuk előtt kell majd játszaniuk.

Ennél sokkal borúlátóbb hangvételt ütött meg a prosport.ro, amely főcímében hozza, hogy akár ki is zárhatják a román együttest.

A portál idézi Ion Crăciunescu volt FIFA játékvezetőt, aki szerint előfordulhat az is, hogy a történtek fényében az UEFA a zöld asztalnál 3-0-s eredménnyel a Honvéd javára ítélné a találkozót végeredményét, ami ebben az esetben a kispestiek továbbjutását eredményezné.

A találkozót közvetítő M4Sport csatorna egy megkérdezett kispesti stábtagra hivatkozva arról számolt be, hogy a mintegy 30 perces várakozást követően az ellenőr azért nem szakította félbe a találkozót, mert a helyi csendőrségről jelezték neki, hogy amennyiben idő előtt lefújják a mérkőzést, nem tudják majd garantálni a játékvezetők és a magyar ellenfél biztonságát.

Az egyik oláh játékos a magyar védőt, Batikot ütötte:

A Budapest Honvéd közben hivatalos oldalán jelezte, megóvják a találkozót.

A magyar szurkolókat is provokálták az oláhok:

Forrás: Magyar Nemzet

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató