2024. április 19. - Emma
EUR : 393.76
USD : 368.76
Időjárás ikon12°

Hazaérkezett Dél-Koreából "Sajtburesz"

Az olimpiai bronzérmes úszó mielőbb szeretne találkozni az úszószövetség elnökével.

Csütörtökön éjféltájban hazaérkezett Dél-Koreából Kenderesi Tamás, a magyar úszóválogatott tagja, aki ellen eljárást indítottak, majd a helyi bíróság pénzbüntetés kifizetésére kötelezte. Az olimpiai bronzérmes sportoló ennek eleget tett, így elhagyhatta a vasárnap zárult vizes világbajnokságnak otthont adó országot.

Hazaérkezése után a pécsi sportoló csupán annyit mondott az SzPress Hírszolgálatnak, hogy mielőbb szeretne találkozni Wladár Sándorral, a Magyar Úszó Szövetség elnökével – aki korábban kijelentette, az úszó biztosan fegyelmi bizottság elé áll –, és személyesen beszámolni a történtekről, és mindarról, ami azután következett.

[caption id="attachment_32612" align="alignnone" width="888"] Kvangdzsu, 2019. július 24.
Kenderesi Tamás a férfi 200 méteres pillangóúszás szétúszása után a 18. vizes világbajnokságon a dél-koreai Kvangdzsuban 2019. július 24-én.
MTI/Kovács Tamás[/caption]

A szövetség célja az, hogy tiszta víz kerüljön a pohárba, és a lehető leggyorsabban pontot tegyenek a nagy port felvert ügy végére. Nehezíti a feladatot, hogy a Dél-Koreában hozott döntés pontos tartalmát és a jegyzőkönyveket várhatóan csak két-három hét múlva ismerhetik meg.

Kenderesi Tamás megérkezése után kijelentette, hogy a Dél-Koreában megfogalmazott és a sajtóhoz eljuttatott közleményéhez egyelőre semmit sem kíván hozzáfűzni – írja a Nemzeti Sport.

Forrás: 888.hu

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató