2024. március 29. - Auguszta
EUR : 394.87
USD : 364.71
Időjárás ikon16°

Így hódolt be az iszlámnak az új brit miniszterelnök, mielőtt megválasztották (Videó)

Egy hónappal a megválasztása előtt, a BBC elnökjelölti vitájában Boris Johnson - és a többi jelölt is - mélyen megalázkodott a muszlimok előtt. Egy brit politikus úgy fogalmaz, hogy  Johnson olyan rémülten viselkedett, mint egy megfélemlített kisgyerek a játszótéren, és behódolt az iszlámnak. Úgy tűnik, az új miniszterelnök sem fog tenni semmit, hogy visszafordítsa az ország iszlamizációját.

A Gates of Vienna nyomán

A BBC londoni stúdiójában június 18-án élőben kapcsoltak egy imámot Bristolból, aki a jelen lévő "konzervatív" miniszterelnök-jelöltek értésére adta, hogy ő bizony naponta látja a közösségében az állítólagos "iszlamofób" közbeszéd muszlimokat érő hatásait. És ezzel összefüggésben ezt a kérdést szegezte a jelölteknek: egyetértenek-e azzal, hogy "a szavaknak következményei vannak".

A BBC műsorvezetője azonnal Johnson képébe is dörgölte a jelölt korábbi szavait, ami szerint a fátylat viselő muszlim nők "olyanok, mint a postaládák, vagy a bankrablók". A későbbi miniszterelnök erre megalázkodva bizonygatni kezdte, hogy mennyire igaz, hogy a "szavaknak következményei vannak", és mennyire sajnálja, ha a szavai megbántottak valakit.

Majd Johnson még muzulmán dédapjával is eldicsekedett, aki "büszke lenne rá és az ország nyitottságára".

A jelöltek mind támogatták Sajid Javid muzulmán belügyminiszter azon felvetését is, hogy folytassanak vizsgálatot a Konzervatív Párt ellen az "iszlamofóbia" vádjának ügyében, valamint elítélték Donald Trump amerikai elnök "londonisztános" Twitter-posztjait.

Érdekes csavar a történetben, hogy az adás után nem sokkal botrány tört ki a műsorban szereplő imám korábbi antiszemita és nőellenes Twitter-kommentjei miatt, ezért a BBC bocsánatkérésre kényszerült.

A cikk a videó alatt folytatódik. Boris Johnson kb. 3.10-ig szerepel a videóban, de az utána következő rész is érdekes.

 

*(Egyébként az "iszlamofóbia" egy propaganda kifejezés, amit a több országban terrorszervezetnek nyilvánított Muzulmán Testvériség is használ, és amelynek célja, hogy megbélyegezze és elhallgattassa az iszlám dzsihádot ellenzőket.- ld Jegyzetek alább)

Anne-Marie Waters brit iszlámkritikus politikus egy videóban egyenesen úgy fogalmaz, hogy a jelöltek olyan rémülten viselkedtek, mint a kisgyerekek, akiket a játszótéren megfélemlítettek az őket bántalmazó nagyobb gyerekek.

A Gates of Vienna szerint pedig a jelöltek közül egyedül Sajid Javid nem hódolt beaz iszlámnak a vita során - aminek az egyetlen oka, hogy ő eleve muszlim, így neki nem kellett.

A történet különös fordulata, hogy az adás után kiderült: az imám antiszemita és nőellenes kommenteket** (ld. Jegyzetek alább) tett közzé. A Twitter-posztjaiban többek között azt írta, hogy Izraelt áthelyezné az USA-ba, valamint a nőket hibáztatta az ellenük elkövetett szexuális támadásokért.

Az imám napvilágra került posztjai nyomán botrány kerekedett, így a BBC nyilvános bocsánatkérésre kényszerült, és elérhetetlenné tette az elnökjelölti vitáról készült felvételt a honlapján. Az eset miatt Abdullahot el is bocsátották az általános iskolából, ahol igazgatóhelyettesként dolgozott.

Hogy Boris Johnson beváltja-e a Brexittel kapcsolatos ígéreteit, az majd kiderül. Az viszont biztosnak tűnik, hogy minden várakozás ellenére ő sem fog tenni semmit, hogy visszafordítsa Nagy-Britannia előrehaladott iszlamizációját.

Nincs olyan jelentős brit politikus, aki hajlandó lenne felemelni a szavát a Béke Vallása ellen. Az egyetlen ember, aki ezt bátran és elszántan megtehetné, éppen a dzsihadistákkal zsúfolt Belmarsh börtönben ül politikai fogolyként, és őt Tommy Robinsonnak hívják - elemzi a brit belpolitikai helyzetet a Gates of Vienna.

Forrás: Dzsihadfigyelo.blogstar.hu

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató