Vadhajtások

Európa Liga: az UEFA elutasította a Honvéd óvását – hivatalos

Az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) elutasította a Budapest Honvéd óvását, amit a magyar klub az Universitatea Craiova elleni Európa-liga-selejtező visszavágójára nyújtott be a hosszabbítás utolsó percében történt botrányos események miatt – tudtuk meg a kispestiek sajtóosztályától.

Az UEFA még pénteken arról tájékoztatta a két klubot, hogy megérkezett a Honvéd óvása, amelyet az etikai és fegyelmi bizottság hétfői ülésén terjesztenek elő – írta a honvedfc.hu. A Craiova vezetőinek hétfőn tizenegy óráig kellett elküldeniük a saját álláspontjukat a történésekről. Az UEFA fegyelmi testülete ezt követően ült össze megtárgyalni a kérdést.

a Honvéd megóvta a botrányos körülmények között véget érő Craiova elleni mérkőzést, amelyen a román szurkolók többek között hanggránáttal dobták meg Arnold Hunter játékvezetőt, a kényszerszünet alatt zajló egyeztetések során pedig a csendőrség jelezte, ha félbeszakítják a meccset, nem tudja garantálni a csapatok és a bírók biztonságát.

Mendelényi Dániel klubtulajdonos előzetesen az NSO Tv-nek elárulta, szerintük az egyetlen lehetséges döntés az lett volna az UEFA részéről, ha a Craiovától elveszik a tizenegyesekkel kiharcolt győzelmet és így a továbbjutást. A román hatóság két hazai rendbontót azonosított, akik már meg is kapták büntetésüket.

A Budapest Honvéd sajtóosztálya arról tájékoztatott, hogy az UEFA elutasította a klub óvását. Alább tartalmi változtatás nélkül közöljük a honvedfc.hu-n megjelent közleményt.

„Döntött az UEFA a Budapest Honvéd óvásáról: hiába a botrányos craiovai mérkőzés, az európai szövetség elutasította klubunk beadványát, és a pályán elért eredményt hagyta jóvá. Ami azt jelenti, hogy a Honvéd – veretlenül! – búcsúzott az Európa-ligától, míg az Universitatea Craiva csütörtökön fogadhatja a görög AEK Athént.

A hétfői nap folyamán az UEFA etikai és fegyelmi bizottsága tárgyalta klubunk óvását, s azzal indokolták az elutasítást, hogy véleményük szerint nem történt olyan esemény, amely befolyásolta volna a mérkőzés végkimenetelét.”

Forrás: NSO