Vadhajtások

A német közmédia mélyen hallgatott a stuttgarti “szamurájról”

Stuttgart Fasanenhof városrészében július 31-én egy férfi a nyílt utcán egy szamurájkarddal meggyilkolta korábbi lakótársát. A rendőrség még aznap este elkapta a tettest. A támadás elkövetésével gyanúsított férfit – sajtóhírek szerint – szíriai állampolgárként regisztrálták Németországban annak ellenére, hogy valójában palesztin származású jordániai állampolgár.

Az pedig csak hab a tortán, hogy a koráról is hazudott a hatóságoknak. A rendőrök előtt sem volt ismeretlen az illető, mivel kisebb bűncselekményeket követett el, de nem tartották veszélyesnek.

A stuttgarti ügyészség közölte, hogy a gyilkos kizárólag személyes okokból támadt rá áldozatára, cselekedetének nem volt sem politikai, sem vallási motivációja.

A Sternd megkereste a németországi regionális közszolgálati műsorszórók szövetségét, az ARD-t, hogy miért nem adtak hírt a bűncselekményről.

A főszerkesztő Kai Gniffke azt nyilatkozta, hogy csak kivételes esetben foglalkoznak gyilkosságokkal, és mivel az ügyészség kizárta a politikai és vallási indítékot,

nem látták „össztársadalmi relevanciáját” annak, hogy beszámoljanak egy ilyen személyes indíttatású bűncselekményről.

 

Forrás: 888.hu