2024. április 25. - Márk
EUR : 393.51
USD : 368.35
Időjárás ikon13°

Ébredeznek a svédek - rájöttek, hogy a radikális iszlám nem olyan jó dolog

Többéves távollét után visszatért volna a józan ész a skandináv országba?

A svéd National Defence College tanulmányt készít az országban tapasztalható szalafista aktivitás hatásairól. A szalafizmus az iszlám egyik szélsőséges formája, mely gyakran összefüggésben áll a terrorista cselekményekkel.

A 2021-ig tervezett vizsgálat során az ország olyan városait keresik fel, melyekben a megszokottnál magasabb radikális iszlamista aktivitás tapasztalható. A kutatók szerint a rendőrség által „sebezhetőnek” vagy „különösen sebezhetőnek” minősített területeket is megvizsgálják, azaz a no-go zónákat, ahol a munkanélküliség és a bűnözés sokkal magasabb, mint az országos átlag.

Az ország egyik leghírhedtebb no-go zónájában, malmői Rosengardban év elején még arról szóltak a hírek, hogy az Iszlám Állam tagjai, akik a Közel-Keletről tértek vissza Svédországba, fiatalokat próbáltak toborozni, majd márciusban mi is beszámoltunk arról, hogy az UPS nevű csomagküldő szolgálat is bejelentette, hogy nem szállít csomagokat a térségbe ugyanis számos támadás éri futárjaikat.

Négy év kellett hozzá, hogy a svédeknek végre leessen, hogy a bevándorlók nem mind jószándékú, békés teremtések, ahogyan azt szokás volt állítani, hanem igenis veszélyesek és nemcsak a svédek, de egész Európa számára is.

Forrás: 888.hu

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató