Vadhajtások

Holtan találták cellájában Jeffrey Epsteint, a pedofil milliárdost – öngyilkos lett

Öngyilkosságot követett el manhattani börtöncellájában helyi idő szerint péntek éjjel Jeffrey Epstein, az emberkereskedelem és kiskorúak megrontásának vádjával előzetes letartóztatásban lévő amerikai pedofil milliárdos.

A 66 éves Epstein július végén már megkísérelt öngyilkosságot, félig öntudatlan állapotban találtak rá cellájában. A milliárdost állandó megfigyelés alatt tartották elkülönített cellájában, hogy megelőzzék esetleges öngyilkossági kísérletét.

Az emberkereskedelemmel és kiskorúak megrontásával vádolt amerikai üzletember, Jeffrey Epstein (MTI/AP/New York State Sex Offender Registry)

A The Washington Post című lap értesülései szerint Epstein felakasztotta magát.

A férfit, akinek kiváló kapcsolatai voltak magas rangú politikusokkal, üzletemberekkel és a művészvilág hírességeivel, azzal vádolták, hogy éveken keresztül

több tucatnyi kiskorú lányt rontott meg és kényszerített szexuális szolgáltatásokra

másokkal, köztük ismert politikusokkal is.

A vádak szerint szexkereskedő hálózatot hozott létre, az ügyet még tavaly novemberben oknyomozó riportsorozatban a Miami Herald című lap leplezte le. A lap egyenesen “szexpiramisnak” nevezte az Epstein által kiépített és működtetett hálózatot. A férfi utcán, bevásárlóközpontokban vadásztatott magának gyermekkorú és fiatal lányokat, a becserkészést részben élettársa, Ghislaine Maxwell végezte, részben pedig fiatal lányok segítették őt ebben. A tinédzsereknek masszőri munkát ajánlottak Epstein manhattani vagy floridai villájában, majd a lányokat megfizette, hogy újabb lányokat szervezzenek be.

Epsteint egyszer már elítélték prostitúció elősegítéséért, de vádalkut kötött,

és elkerülve a szövetségi vádemelést, csupán 13 hónapot töltött börtönben. A vádalkut sok homály fedte, amerikai sajtóértesülések szerint a férfi titkosszolgálatoknak is dolgozott, de erről konkrétumok nem láttak napvilágot. A vádalkut megkötő ügyészek egyike Alexander Acosta volt, a Trump-kormányzat munkaügyi minisztere, aki emiatt néhány héttel ezelőtt lemondásra is kényszerült. Amikor lemondása előtt Acostát az újságírók erről faggatták, a miniszter csak annyit mondott: Epstein titkosszolgálati ember volt, de részletekbe ő sem kívánt bocsátkozni.

Júliusi letartóztatása után egyre több egykori áldozat fedte fel magát és tett tanúvallomást arról, hogy hol és hogyan működött a szexkereskedelem, a sajtóban pedig egymás után jelennek meg részletek a milliárdos üzelmeiről.

 

(MTI-hirado.hu nyomán)