Vadhajtások

Az MSZP elnöke ultimátumot adott Sebaj Tóbiásnak

[fb_button] Az országos MSZP után Tóth Bertalan pártelnök a Népszaván keresztül üzent a Kanári-szigeteken tartózkodó Tóbiás Józsefnek: az őszi ülésszakig egyértelművé kell tennie, kitölti-e a mandátumát, vagy azt visszaadja a pártnak. Úgy látszik, ismét belső háborúzással vannak elfoglalva a szocialisták.

Világosan fogalmaztam korábban: Tóbiás Józsefnek az Országgyűlés őszi ülésszakáig kell egyértelművé tennie, kitölti-e a mandátumát. 

– így válaszolt Tóth Bertalan a szocialistaközeli lapnak arra a kérdésére, hogy elbeszélgetett-e már a Teneriféről ingázó párttársával arról, marad-e országgyűlési képviselő, vagy sem. Ezzel az országos MSZP után maga a pártelnök is ultimátumot intézett Tóbiáshoz, amiből arra lehet következtetni, hogy továbbra is belső harcok feszítik szét a pártot.

Mint ismert, júliusban derült ki, hogy Tóbiás József, az MSZP volt elnöke bukása után a Kanári-szigetekre költözött családjával. A politikus gyerekének egészségügyi problémáival magyarázta a történteket, és egyúttal azt is elárulta, nem végleg költözött Tenerifére, de a döntés miatt havonta többször repülőre kell ülnie. Lendvai Ildikó, a szocialisták volt parlamenti képviselője élesen bírálta párttársát, az ide-oda utazgatással kapcsolatban pedig azt mondta, “ez így nem mehet tovább”. Lendvai után az országos MSZP is reagált az ügyben, közleményükben burkoltan az országgyűlési mandátumának megvonásával fenyegették meg Tóbiást. “A Parlament őszi ülésszakáig egyértelművé kell tennie, hogy kitölti-e a képviselői mandátumát vagy visszaadja azt” – fogalmaztak.

Forrás: Origo