Vadhajtások

Teljes az ellenzéki káosz: Vácon összeomlottak a hazaárulók, már kettő jelöltjük is van

Továbbra is tart az ellenzéki káosz Vácon, derült ki a Vaconline.hu cikkéből. Matkovich Ilona pénteken magát az ellenzék jelöltjeként mutatta be a Klubrádiónak adott interjújában, azonban a Vác Online kérdésére több helyi ellenzéki vezető is megerősítette, hogy ők inkább Néveri Istvánt támogatják. Vácon két baloldali összefogás alakult ki egymással szemben, mivel a Demokratikus Koalíció budapesti pártközpontja Matkovich Ilonát kényszerítette volna rá a helyi alapszervezetre, aki mögött felsorakozott az LMP és a Momentum is,- számol be az Origo.

Azonban a helyi DK-elnök és az alapszervezet ezt másképp gondolta. A konfliktus miatt sokan kiléptek a helyi DK-ból, majd a helyi MSZP-vel szövetkezve egy új választási szövetséget alapítottak “Váci Szívvel” néven.

Több helyi ellenzéki vezető is hiányzott Matkovich Ilona pénteki sajtótájékoztatójáról, inkább a jelölő pártok országos küldöttjei voltak jelen az – egyik – ellenzéki polgármester-jelölt sajtótájékoztatóján.

 Krauze István, a váci DK volt vezetője a lap megkeresésére elmondta, hogy azért nem vett részt az eseményen, mivel éppen Matkovich indulása miatt lépett ki a DK-ból.

A bejelentésre reagálva leszögezte: próbálkozni mindenkinek van lehetősége, de a mi összefogásunk erősebb lesz”A VácOnline kérdésére válaszolva hangsúlyozta: Bóth Jánossal, az MSZP váci elnökével és Csereklye Károllyal, a Vác Városért Választási Egyesület elnökével kitartanak korábbi döntésük mellett és támogatják Néveri István indulását a polgármesteri posztért.

(Origo)