2024. április 26. - Ervin
EUR : 393.51
USD : 368.35
Időjárás ikon13°

A Sepsiszentgyörgytől kapott egy pofont a magyargyűlölő Craiova

[fb_button]

Mindhárom pontot elhozta az Universitatea Craiova otthonából a Sepsiszentgyörgyi Sepsi OSK, amely négy döntetlen után megszerezte első győzelmét az élvonalbeli labdarúgó-bajnokság ötödik fordulójában.

László Csaba vezetőedző nélkül játszotta le a vasárnapi mérkőzést a Sepsi OSK. A háromszékiek szakvezetőjét két meccsre eltiltották, miután az FC Viitorul elleni hazai találkozó végén az egyenlítő gólnál örömében belépett a pályára, és piros lapot kapott. Helyette Ilyés Róbert másodedző irányította a csapatot Craiován.

Az elejétől a házigazda oltyán együttes uralta a játékot, de kevés komoly helyzetet tudott kialakítani, Constantin távoli lövését Fejér kiütötte, Kelic fejese pedig kicsivel mellé ment.

A Sepsi OSK szinte semmit nem nyújtott támadásban, az egyetlen lehetőséget a szünet előtt az U21-es játékost, Andrei Dumitert váltó Pavol Safranko – aki bemutatkozott a csapatban – rontotta el.

Fordulás után sem változott a játék képe, továbbra is a Craiova irányított, de kihagyta a kisebb helyzeteit, a vendégek pedig fegyelmezetten védekeztek.

Aztán tíz perccel a vége előtt a semmiből a Sepsi OSK megszerezte a vezetést, Flores hosszú indításánál a becserélt Karanovic kihasználta a hátvéd, Acka hibáját, és átemelte a hazaiak kapusát.

A végén gond nélkül megőrizte előnyét a sepsiszentgyörgyi csapat, amely négy döntetlen után és közel fél év elteltével nyert a bajnokságban, tette ezt az Európa Ligában szereplő ellenféllel szemben.

A Sepsi OSK a következő fordulóban ismét rangos ellenféllel, a címvédő és éllovas Kolozsvári CFR-rel mérkőzik meg, az összecsapást augusztus 17-én szombaton 21 órától rendezik Sepsiszentgyörgyön.

Labdarúgó 1. Liga, 5. forduló: Universitatea Craiova–Sepsiszentgyörgyi Sepsi OSK 0–1 (0–0)

Forrás: Szekelyhon

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató