Vadhajtások

Az SZDSZ antimagyar “főpapja” kiáll a Donáth család mellett

[fb_button]

Iványi Gábor, a Magyarországi Evangéliumi testvérközösség vezetője a Klubrádiónak nyilatkozott arról a sajtótámadásról, amely Donáth László evangélikus lelkész és lánya, a momentumos Donáth Anna ellen indult a kormányközeli médiában. Iványi a rádióban elmondta, hogy Donáth László régi barátja, “és a legkevesebb, amit ilyenkor az ember tehet, hogy kiáll mellette.”

Mindkettőjüket szexuális zaklatással vádolják a cikkek, Donáth Lászlót állítólag fel is jelentette valaki, bár őt hivatalosan még nem keresték az eljárásban. Donáth Anna Facebook-posztban jelentette be, hogy pert indít az állítások miatt.

Iványi a rádióban elmondta, hogy Donáth László régi barátja,

“és a legkevesebb, amit ilyenkor az ember tehet, hogy kiáll mellette.”

Szerinte “a támadás a lánya és a Momentum ellen irányul, hiszen Donáth László már nem aktív politikus, nem szól bele a pártpolitikai harcokba, a lánya viszont igen, méghozzá nagyon határozottan.”

A kiállás “mindkettejüknek szól, és az ellen, hogy ilyen eszközöket be lehessen vetni politikai küzdelemben, mert az ember azt hitte volna, hogy ezt kultúrállamban és valamifajta demokráciában már nem lehet.”

Forrás: Hunhír nyomán