Vadhajtások

Fordulat a Kenderesi ügyben: szó sincs szexuális zaklatásról

[fb_button]

Wladár Sándor, a Magyar Úszó Szövetség elnöke betekinthetett a koreai rendőrségi jegyzőkönyvbe, egy szó sincs benne szexuális zaklatásról. Minderről az Inforádióban beszélt. 

Kenderesi Tamás szombaton lesz két hete, hogy hazatért a kvangdzsui vizes-világbajnokság helyszínéről, ahonnan azért nem tudott időben Magyarországra repülni, mert nyomozás folyt ellene egy szórakozóhelyen történtek miatt: a korábbi hírek szerint megérintette egy helyi nő fenekét, ezért szexuális zaklatás miatt vizsgálat alá vonták egy videó-felvétel alapján. Wladár Sándor, a Magyar Úszó Szövetség elnöke a hazatért úszóval azonnal leült és elmondatta vele, mi történt, de a teljes igazságot.

Bizonyos vagyok abban, hogy ő ezt el is mondta. Ezután összehívattam a fegyelmi bizottságot, és amennyiben Kvagdzsuból megérkeztek a hivatalos iratok, amik tartalmazzák, hogy mi történt, lefolytatják az itthoni fegyelmi vizsgálatot

– mondta el az InfoRádióban Wladár Sándor.

A sportvezető aztán elmondta,

kezében tartott egy rendőrségi jegyzőkönyvet, amelyben a szexuális zaklatás szóösszetétel egyáltalán nem szerepelt. “Én ezt magam a saját szememmel láttam”

– jelentette ki határozottan Wladár Sándor, aki szerint a Reuters rosszul megfogalmazott hírét vette át szerencsétlenül a magyar média.

Annyit még elmondott azok kedvéért, “akiket jobban érdekel ez a téma”, hogy a történtek jó összefoglalását az Index hétfői cikkében lehet megtalálni, ami “rávilágít arra, hogy miért volt ilyen érzékeny a koreai hatóság, és hogyan vezettek a történtek a Reutersben megjelent hírhez”.

Forrás: Pestisracok.hu