Vadhajtások

Balra kanyarodni tilos – Így játszották ki a kettős mércét alkalmazó UEFA-t a lengyel szurkolók

[fb_button]

Egy közlekedési tábla nem lehet politikai állásfoglalás tárgya. Vagy mégis?

Köztudott, hogy az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) tűzzel-vassal üldözi a politikai megnyilvánulásokat az általa megrendezett labdarúgó-mérkőzéseken. A gyakorlatban természetesen ez csak a jobboldali véleményekre igaz, a bevándorláspárti, az LMBTQ-mozgalmat támogató és egyéb, a baloldalhoz köthető üzenetek minden további nélkül megjelenhetnek a focimeccseken.

Ugyanolyan kettős mérce ez, mint amilyet az UEFA a nagy port kavart Craiova-Kispest összecsapás után alkalmazott, amikor is annak ellenére nem zárta ki a román csapatot, hogy annak szurkolói az egész meccsen magyarellenes rigmusokat skandáltak, valamint hanggránáttal dobták meg a bírót, melyet követően félbe is kellett szakítani a játékot.

Atromitosz – Legia

Csütörtök este a Legia Varsó az antifasiszta szurkolóiról ismert görög Atromitosz ellen lépett pályára Athénban az Európa-ligában.

A múlt heti varsói odavágó gól nélküli döntetlennel végződött, így parázs összecsapásra lehetett számítani. A lengyelek nem is okoztak csalódást, mind a pályán, mind pedig a lelátón kitettek magukért. A Legia 2-0-ás győzelmével véget ért találkozó a varsói csapat továbbjutását jelentette, azonban nem csak ezért volt érdekes a mérkőzés, a Legia patrióta szurkolói – kijátszva az UEFA ellenőreit és a biztonsági embereket – egy közlekedési táblát ábrázoló drapit függesztettek ki az őket a játéktértől elválasztó kerítésre.

Alighanem mindenki számára egyértelmű az üzenet, nem lennénk meglepve, ha a varsóiak zseniális akciója miatt a jövőben a KRESZ-táblák is tiltólistára kerülnének az UEFÁ-nál. 🙂

Forrás: 888.hu