2024. április 20. - Tivadar
EUR : 395.06
USD : 371.09
Időjárás ikon11°

Németországban van a legtöbb bevándorló – A számok aggodalomra adnak okot

[fb_button]

Európában Németországban tartózkodik a legtöbb menedékkérő – derül ki a Welt cikkéből. Az Egyesült Nemzetek Menekültügyi Ügynöksége (UNHCR) 2017. december végén 1,41 millió bevándorlót számolt az országban, ami elég ijesztő adat, de aggodalomra ad okot a lista második helyén álló Franciaország 402 000 migránsa is. Az olaszok 355 000-rel a harmadik helyen állnak. Az elutasított menedékkérők kimaradtak az adatsorból, pedig többségük illegálisan ugyancsak ezekben az országokban tartózkodik.

Angela Merkel kancellár már 2004-ben beismerte a CDU düsseldorfi pártkongresszusán, hogy a bevándorlók valóban visszaélnek a menedékjoggal, de már akkor úgy puhította érvelését, hogy ez egy természetes emberi dolog. A kancellár – a józan észt mellőzve – ezek után sem a bevándorlás megállításában, hanem annak “irányításában” látta a nagy lehetőséget. 

Ennek a hozzáállásnak az eredményeként az azóta eltelt 14 évben nagyjából kétmillió új menedékkérelmet nyújtottak be Németországban. A helyzet a kormányzaton belül is feszültségeket generál: egyre többen szeretnék azt, hogy a Szövetségi Rendőrség valamilyen módon visszautasíthassa a migránsokat.

A belső nézeteltérésekre remek példa Joachim Wundrak esete, aki korábban a CDU tagja volt, most viszont az AfD színeiben indul Hannover polgármesteri székéért, miután teljesen elvesztette hitét Merkel nyitott határaiban.

A politikus szerint Merkel ezzel a hozzáállással németellenes politikát folytat – számolt be a svájci Neue Zürcher Zeitung. A lapnak adott interjújában Wundrak arról is beszélt, hogy 2017-ben azért hagyta ott a kancellárt és pártját, mert Merkel képtelen volt belátni, hogy mit tehetett volna másként a nagy migránsválság idején, 2015-ben.

 Wundrak szerint a CDU még akár a hadsereg támogatását is elveszítheti, hiszen ismert tény, hogy az AfD az a párt, amely a legjobban támogatja a Bundeswehrt. Mellettük egyébként a rendőrök körében is az AfD-nek van a legnagyobb támogatottsága, hiszen ők azok, akik nap, mint nap szembesülnek az aberrált német migrációs politika eredményével.

Forrás: Pestisracok.hu

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató