2024. március 29. - Auguszta
EUR : 395.83
USD : 367.33
Időjárás ikon19°

Berágott Seehofer, mert a szír jövevények hazajárnak vakációzni

[fb_button]

Szírek százezrei menekülnek Németországba. De azok, akik közülük rendszeresen visszatérnek hazájukba, hogy vakációra menjenek, Seehofer belügyminiszter véleménye szerint már nem jogosultak menekültstátusra. A jövőben valószínűleg kiutasításokkal is szembesülnek.

Horst Seehofer szövetségi belügyminiszter a szíriai menedékkérők számára kitoloncolást indít, akik menekülésük után rendszeresen visszatérnek hazájukba.

“Bárki, aki szíriai menekültként rendszeresen nyaral Szíriában, nem állíthatja komolyan, hogy Szíriában üldözik, és vissza kell vonnunk menekültstátusát”

– mondta a Bild am Sonntagnak a CSU politikusa.

Ha a Szövetségi Migrációs és Menekültügyi Hivatal (Bamf) tudomást szerez a származási országba irányuló utazásokról, a hatóság haladéktalanul megvizsgálja a menekült státusz visszavonását – mondta. Ezen felül intenzíven figyeljük a szíriai fejleményeket. “Ha a helyzet megengedi, akkor hazatelepítést hajtunk végre.”

Körülbelül 780 000 szíriai menekült Németországba az elmúlt években. Több mint nyolc éve a pusztító háború már tombol, most Bashar al-Assad elnök csapata számos ellenőrzés alatt álló területtel rendelkezik.

Forrás: N-tv.de tudósítása alapján Világpanoráma

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató