Vadhajtások

Őrtüzeket gyújtanak a magyar államalapítás ünnepén Háromszék több településén

A magyar államalapítás ünnepén, Háromszék 27 településének legmagasabb pontján egyszerre lobbannak fel az őrtüzek.

Az őrtüzeket augusztus 20-án, kedden este kilenc órakor gyújtják meg Illyefalván, Sepsikőröspatakon, Mikóújfaluban, Nagybaconban, Bereckben, Alsócsernátonban, Felsőcsernátonban, Ikafalván, Albisban, Dálnokon, Esztelneken, Kézdialmáson, Lemhényben, Kézdiszentkereszten, Ozsdolán, Torján, Sepsibodokon, Sepsibükszádon, Gidófalván, Kökösben, Rétyen, Egerpatakon, Maksán, Előpatakon, Árapatak és Erősd között, Bölönben és Csomakőrösön.

A kézdiszentléleki Perkőn, a Szent István tiszteletére szentelt kápolnánál tíz órakor lobban fel a láng.

Szent István tiszteletére, az általa megálmodott és megalapított magyar haza iránti hűségből gyújtjuk meg az őrtüzeket augusztus 20-án.

Az esemény hangulata segít átérezni ezer év történelmét, ami mindannyiunk közös története, hiszen a Kárpát-medence legdélkeletibb tájegységében, Háromszéken több mint ezer éve őrizzük az európai kereszténység határait” – fogalmazott a tervezett esemény kapcsán Tamás Sándor, az RMDSZ Háromszéki Területi Szervezetének elnöke.

Attól, hogy kivilágítjuk Székelyföld magaslatait, másnap reggel még nem lesz területi autonómia, de kiteljesedik egy olyan mozgalom, amely nem csak néhány politikusnak az ügye, hanem az egész székelyföldi közösségé – tette hozzá a politikus.

Forrás: Székelyhon

RSS
Twitter
PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial