2024. április 19. - Emma
EUR : 393.76
USD : 368.76
Időjárás ikon12°

Spanyolország felajánlotta kikötőit az Open Arms-nak, de az ONG visszautasította

[fb_button]

Már nyílt lapokkal játszanak a migráció szervezői. Spanyolország fogadná a Lampedusánál 17 napja veszteglő hajót, de az nem akar odamenni.

Spanyolország befogadja a menekülteket lassan három hete Lampedusa partjainál várakozó Open Arms nevű hajóról, írja az AFP.

Pedro Sánchez, a spanyol miniszterelnök vasárnap elrendelte Algericas város kikötőjének megnyitását a migránstaxi előtt. Majd hozzátette,

"a helyzet nagyon sürgős", és Olaszország elutasító hozzáállása "felfoghatatlan".

A felajánlás egy nappal azután jött, hogy Olaszország engedélyezte, legalább a kiskorúak partra szállhassanak Olaszországban. Egyébként 8 migránsról derült ki, hogy hazudtak az életkorukról, nem voltak kiskorúak.

Tudniillik az Open Arms mentőhajót egy spanyol segélyszervezet működteti. Az Európai Parlament új megválasztott vezetője, David Sassoli felszólította az Európai Bizottság elnökét, Jean-Claude Junckert, hogy segítsen megoldani a kialakult helyzetet. Az EB azonban csak közvetítőként működhet közre a tagállamok között, és az elosztási folyamat csak azután kezdődhet meg, miután egy tagállam azt hivatalosan is kéri.

Salvini a Facebookon posztolta, hogy az Open Arms előtt megnyitották a spanyol kikötőket, de mégsem akarnak odamenni.

 

⚠️ A spanyol civil szervezet elutasítja a Spanyolország által felajánlott kikötőt! Hihetetlen és elfogadhatatlan, turista hajóutakat szerveznek, és eldöntik, hogy hol lehet leszállni Nem adom fel! Olaszország már nem Európa menekülttábora!
Néhány migráns beugrott a tengerbe, hogy kiússzanak Lampedusa partjához, de őket visszavitték a hajóra:  

Forrás: Index nyomán

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató