Vadhajtások

Trump terrorszervezetté nyilvánítaná az Antifát – Portlandban ismét összecsaptak a hazafiak és az antifasiszták (Videók)

[fb_button]

Az amerikai elnök a Twitteren osztotta meg, hogy kilátásba helyezné az antifasiszta mozgalom megregulázását. Ez nem tetszett az anarchistáknak, tüntetést szerveztek Portlandben.

Farkasszemet néz egy hazafi (Proud Boys) és egy antifasiszta tüntető

Donald Trump írt a Twitteren, hogy  „komolyan fontolóra vette” , hogy az anarchista szélsőbaloldali szervezeteket, az úgynevezett Antifa-t terrorszervezetté fogja nyilvánítani.

Hogy ez tényleg megtörténik-e, az úgy tűnik nagyrészt attól függ, mi történik a hétvégén Portland városában, ahol tüntetést szerveztek „Vessünk véget a belföldi terrorizmusnak” címen. A tüntetés egyik szervezője nem titkolta, hogy az esemény az Antifa megmozdulásaira adott válasz, az előző hónapban pont ebben a városban vertek össze a szélsőbaloldaliak annyira egy újságírót, Andy Ngót, hogy kórházba kellett szállítani. Ez természetesen azt is jelenti, hogy az Antifa is bejelentette: ellentüntetést szerveznek.

Portland rendőrsége nagy erőkkel készül a tüntetésre. Ismerve az Antifa eddigi „teljesítményét”, ez igen bölcs döntés, a szélsőbaloldali szervezet nevéhez ugyanis nem egy zavargás kötődik az Egyesült Államokban. Ez nem történt másképp Portlandben sem, a tüntetők felvételei alapján az Antifa megint elszabadult.

A tüntetésre kisbusszal érkező hazafiakat is megtámadták az antifasiszták, összetörték az ajtaját, illetve egy kalapácsot is bedobtak, ami eltalálta a Proud Boys tagját.

Egy másik buszt is megtámadtak az antifák:

Az antifák összevertek egy középkorú férfit, majd mikor egy nő védelmébe vette a magatehetetlen jobboldali tüntetőt a szélsőbalos csőcselék tagjai videózták és gyalázták.

A rendőrök érdekes módon nem avatkoztak közbe…

Egy másik videón látható, hogy egy idősebb férfi kezéből kitépik az amerikai zászlót és azt kiáltja a támadó:

“Baszd meg, náci!”

A Russian Today információi szerint 13 embert állítottak elő és 5 tüntető sérült meg könnyebben.

A rendőrség szóvivője elmondta, fémcsöveket, gázspray-ket, pajzsokat és egyéb fegyvereket elkoboztak. Annak megakadályozása érdekében, hogy a rivális csoportok egymást megközelítsék, a rendőrség korlátokat állított fel, valamint utcákat, utakat zárt le.

Trump nem először ment neki az Antifának, július végén lebegtette meg először, hogy terrorszervezetté nyilvánítaná a szélsőbaloldali mozgalmat.

A republikánus törvényhozók szerint az Egyesült Államokban nincs olyan mechanizmus, amely lehetővé tenné számára, hogy egy hazai szervezetet terrorista szervezetként elismerjen. Jelenleg csak külföldi csoportokat lehet annak nevezni.

Forrás: 888.hu, Rt.com