2024. április 20. - Tivadar
EUR : 395.06
USD : 371.09
Időjárás ikon11°

Trump ördögi propaganda gépezetnek nevezte a New York Times-t

[fb_button]

Az államfő azzal vádolta a liberális újságot, hogy rasszista boszorkányüldözést folytat – írja az MTI.

A kudarcos The New York Timesról az újságírás történetének egyik leglesújtóbb képét rajzolta meg egy kiszivárogtató, nyilvánosságra hozva, hogy a koholt orosz összejátszás narratívájáról (a Mueller-jelentés és a meghallgatás totális katasztrófa volt) a rasszista boszorkányüldözésre térnek át

– írta Trump Twitteren arra a hétvégén napvilágot látott hangfelvételre utalva, amely a The New York Times vezető szerkesztőinek egyik bizalmas megbeszélésén készült, és amelyen arról volt szó, hogy az újságnak „át kell térnie” az oroszokkal való összejátszás történetének ismétléséről Donald Trump és a republikánusok állítólagos rasszizmusának hangoztatására.

Ezt Dean Baquet lapigazgató közölte a munkatársakkal. Baquet arról beszélt, hogy a Mueller-bizottság munkája – úgy fogalmazott – „kicsit félresikerült”. A bizottság csaknem két esztendeig dolgozott azon, hogy feltárja, vajon Donald Trump és 2016-os elnökválasztási kampányának munkatársai összejátszottak-e oroszokkal a választási győzelem érdekében, illetve később, már elnökként Trump akadályozta-e az igazságszolgáltatást. 

A vizsgálat mindkét ügyben tisztázta az elnököt és kollégáit, ám ennek ellenére emlékezetes, hogy az amerikai sajtó mellett a magyar függetlenobjektív média is mekkora hisztit rendezett Trump lejáratására, máig tagadva vagy elmaszatolva a tényeket arról, hogy Trump nem játszott össze az oroszokkal.

A hangfelvétel szerint a Times lapigazgatója arra kérte a munkatársakat, hogy ezután Trumpról és a fajgyűlöletről írjanak inkább, ami be is jött, hiszen már itthon is találkozhattunk hasonló cikkekkel.

Hogyan foglalkozzunk Amerikával, amelyet Donald Trump annyira megosztott? Hogyan írjunk elgondolkodtató módon valamiről, amivel hosszú ideje nem foglalkoztunk? Nekem ez az elképzelésem a jövőbeni tudósításokról

– mondta a lapigazgató.

A kiszivárgott hangfelvételt szombat este a Fox televízió is lejátszotta, előtte pedig a Slate című internetes portál közölte a leiratát.

Trump a Twitteren úgy vélekedett, hogy:

az újságírás újabb mélypontot ért el országunk történetében. Nem több, mint ördögi propagandagépezet a Demokrata Párt számára. Híradásaik olyan hamisak, félrevezetőek és ördögiek, hogy mára már egy nagyon is beteges viccé váltak... Csakhogy a közvélemény is tudatában van ennek!
Forrás: 888.hu
Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató