Vadhajtások

Kína továbbra is elutasítja az azonos neműek házasságát

[fb_button]

Kína jogi álláspontja szerint a házasság továbbra is egy férfi és egy nő köteléke – szögezte le egy kínai parlamenti szóvivő szerdán, kizárva, hogy Peking kövesse Tajvant az azonos neműek házasságának engedélyezésében.

Hosszú évek vitáját követően a tajvani parlament májusban fogadta el azt a törvényt, amely lehetővé teszi, hogy azonos nemű párok is egybekeljenek. A szigetet saját szakadár tartományának tekintő Kína több nagyvárosa jelentős LMBT-szubkultúrával rendelkezik, de egyelőre semmi jele annak, hogy a kommunista párt kész lenne engedményeket tenni a szexuális kisebbségek tagjainak. Cang Tie-vej, a parlament jogi biztosságának szóvivője egy sajtótájékoztatón kérdésre válaszolva elmondta, hogy a kínai törvények értelmében csak egy férfi és egy nő köthet házasságot.

Ez a jogszabály illeszkedik országunk történelmi és kulturális hagyományaihoz

– hangsúlyozta. “Tudomásom szerint a világ országainak többségében nem teszik lehetővé az azonos neműek házasságát” – mutatott rá. Az elmúlt években több elszigetelt próbálkozásra adódott példa a melegházasság törvényesítése érdekében a kínai parlament éves márciusi ülésein, ám ezek rendre kudarcba fulladtak.

Forrás: Pestisracok.hu