Vadhajtások

Az ENSZ Menekültügyi Főbiztossága szerint az NGO-k radikalizálják a bevándorlókat

[fb_button]

Nem várt helyről kaptak pofont a bevándorláspárti civil szervezetek.

Vincent Cochetel szavai valamelyest meglepőek, hiszen köztudott, hogy az ENSZ globális célkitűzései között kiemelt helyen szerepel a szervezett migráció lebonyolítása és elősegítése. Ebben pedig nem titkolt partnerek a többek között Soros Györgyhöz köthető bevándorláspárti civil szervezetek is, amelyek alapítványokon keresztül biztosítanak forrásokat a migránsok utaztatására, ellátására, valamint jogi képviseletére.

Most azonban – bár jó néhány évvel lemaradva a magyar állásponthoz képest – az ENSZ Menekültügyi Főbiztossága arról beszélt a Twitteren, hogy a civil szervezetek nagymértékben felelősek abban, hogy radikalizálják a migránsokat, akik így túlfűtve és kivitelezhetetlen álmokkal és elvárásokkal érkeznek Európába. Mint írta,

az Open Arms visszautasította a Spanyolországban való biztonságok kikötés lehetőségét. Értem, hogy nehezek a körülmények a hajón, de aggasztó az a mértékű radikalizáció, melyekkel egyes migránsokat álmaikat és követeléseiket illetően feltüzelnek Líbiában és más országokban.

Az Open Arms hajója augusztus elsején vette fedélzetére a több mint százhúsz fős csoportot. A jármű kezdetben az olasz tengerekkel határos nemzetközi vizeken, majd Lampedusától alig 800 méterre várakozott. A spanyol kormány még vasárnap bejelentette, engedélyt ad az Open Armsnak, hogy kikössön a partjainál, ám a hajót működtető segélyszervezet közölte: nem tudják elfogadni az ajánlatot, inkább zsaroló hadjáratot indítottak.

A kálváriának végül kedden lett vége, miután Lampedusa szigetén kikötöttek. Ezt követően a migránsok üdvrivalgásban törtek ki, megölelték egymást, táncra perdültek és dalra fakadtak, a kikötőben sokan tapsoltak. A bevándorlók és az önkéntesek a Bella ciao olasz kommunista indulót is elénekelték.

 

Az Open Arms legénysége fájó szívvel búcsúzott a migrásoktól Lampedusánál.

Forrás: 888.hu