Vadhajtások

Sermer Ádám visszalépett KariGeri javára – győzelmi esélyekről ábrándoznak

[fb_button]

A Liberálisok főpolgármester-jelöltje visszalépett Karácsony Gergely javára, így Tarlós Istvánnal szemben már csak négyen maradtak: Karácsony, Berki, Thürmer és Puzsér.

Közös sajtótájékoztatót tartottak a roncsok.

Az eseményen részt vett Gy. Németh Erzsébet DK-s és Molnár Zsolt MSZP-s fővárosi politikus is.

A DK-s Gy. Németh elmondta: mától teljessé válik az ellenzéki összefogás Budapesten, hiszen a DK kezdeményezésre indított tárgyalások eredményre vezettek, a Liberálisok főpolgármester-jelöltje, Sermer Ádám visszalép Karácsony javára.

„Mint egy jó színházi előadásnál, a premierre minden összeállt” – mondta a DK politikusa.

Sermer Ádám (Liberálsiok) elmondta: a mai naptól kezdve Karácsony Gergelyen kívül csak Fidesz-párti jelöltek maradtak versenyben. A droglegalizációért küzdő liberális politikus azt is hozzátette: a kampányt együtt folytatják. Továbbá azt is bejelentette: Belváros-Lipótváros egyik önkormányzati képviselői egyéni választókerületében a Liberálisok fővárosi elnöke, Szabadai Ádám közös ellenzéki jelöltként fog elindulni.

Molnár Zsolt, az MSZP budapesti elnöke „tisztelettel és szeretettel üdvözölte” a Liberálisok csatlakozását a fővárosi összefogáshoz. Szerinte ezzel

érdemben nőtt Karácsony Gergely győzelmi esélye.

Karácsony Gergely arról beszélt a fővárosiak nagy többsége változást akar, ez a többség pedig nagyon sokszínű. Ezt a sokszínűséget feladatuk képviselni és fenntartani, mondta. Szerinte mostantól a versenyben maradt jelöltek között valódi ellenzéki nincs több, így akik változást akarnak, azoknak egy jelöltjük van: Karácsony Gergely.

Sermer visszalépésével ötösre szűkült a főpolgármester-jelöltek névsora: Tarlós István kormánypárti főpolgármester és Karácsony Gergely mellett Puzsér Róbert, az adócsalás miatt jogerősen elítélt Berki Krisztián és a Munkáspárt vezetője, Thürmer Gyula indul az október 13-i választáson.