Vadhajtások

Vágó Pista szerint rettegnek az emberek Magyarországon, ezért nem lájkolják a Facebook bejegyzéseit

[fb_button]

Vágó István érdekes dolgokat mondott tegnap este az ATV Egyenes Beszéd című műsorában.

A műsorvezető Áder János augusztus 20-i beszédéről kérdezte Vágót, aki meglepő módon azt mondta, hogy Áder beszéde egy nagyon jó beszéd volt, mely szerinte a “liberális demokráciát” írja le, de Magyarországon jelenleg nem ez van.

“Harminc év utána ma joggal lehetünk büszkék mindarra, amit 1989-ben elvégeztünk. 30 évvel ezelőtt visszatért hazánkba a remény, hogy félelem nélkül lehet élni, szabadon tanulni, becsülettel dolgozni, tisztességgel, hittel gyermeket nevelni.”

– mondta Áder az augusztus 20-i beszédében.

A bukott kvízprofesszor mondatrészenként kezdte elemezni az elhangzottakat.

“Félelem nélkül lehet élni” mondatrész kapcsán egy példával szerette volna a DK politikusa szemléltetni, hogy ez miért nincs így.

Van neki egy ismerőse, aki nem meri lájkolni a Facebook posztjait, mert a gyermeke dolgozik valahol és ott “nem vennék jó néven”.

“Szabadon tanulni” kapcsán Vágó azt mondta, hogy itt nem lehet szabadon tanulni, mert korlátozva van a tanulás mikéntje, a szervezettsége, az iskolai típusok.

 “A szabad tanulás már nincs.”

– vonta le a konzekvenciát a bukott kvízprofesszor.

“Becsülettel dolgozni” – szerinte csak a Fideszeseknek lesz munkája, annak aki ellenzéki, annak nem. Ezt azzal támasztja alá, hogy neki 2010 óta nincs munkája.

Forrás: Hírháttér