Vadhajtások

Nagy sikerrel zárult az Ősök Napja ünnepünk

[fb_button]

Óriási sikerrel zárult a Kárpát-medence legnagyobb hagyományőrző ünnepe. Ősök Napja ünnepeinkre még soha nem érkezett ilyen sok látogató, a szombati napon a látogatószám megközelítette a Kurultaj – Magyar Törzsi Gyűlését. Az Ősök Napján emelkedett hangulatban, méltóságteljesen emlékeztünk a magyarság Őseire, azokra a nagy fejedelmekre, akiknek ezt a Hazát köszönhetjük.

Bugac, 2019. augusztus 17.
Az V. Õsök napja hagyományõrzõ fesztivál résztvevõi Bugacon 2019. augusztus 17-én. A Magyar-Turán Közhasznú Alapítvány rendezvénye a magyar õsöknek és a magyar történelem nagy alakjainak állít emléket.
MTI/Bús Csaba

 

Az V. Ősök Napján a Kárpát-medence minden szegletéből érkező magyar hagyományőrzők közösen ünnepeltek a bugaci pusztában, az ünnepre a rokon népeinktől is érkeztek vendégek, hagyományőrző csoportok és látogatók. A szombati napon 150-152 ezer látogató érkezett, a három nap alatt a vendégek száma meghaladta a 180 ezer főt.

 

 

Az idei ünnep szemkápráztató új látványossága a Nomád Vonulás című program volt, amely a Árpád népének, a honfoglalás-kori magyar nemzetnek, a Kárpát-medencébe érkezésére emlékezett. A hatalmas méretű Nomád Vonulásban 6-700 hagyományőrző vett részt a közel egy kilométer hosszúságúra húzódó menetben. Az Ősök Napjára kiemelkedően sok hagyományőrző csapat érkezett, a bemutatókon – a Seregszemlén, a Nomád Vonuláson és a különböző programokban – 300 lovas vett részt.

Több ezer látogató tekintette meg az Ősök Napja tudományos kiállításait. Idén új kiállításelemként az első, Erdélyben talált lovas hun temetkezés eredeti maradványait bemutató sírlelet került a középpontba az “Atilla Sátra” elnevezésű óriásjurtában. A hun korszakot bemutató és a honfoglalás-kori régészeti, antropológiai kiállítások mellett, 2019-ben egy új kiállító jurtával bővült a tárlatok sora. Az Ősök Napja – Ősök Íja a hagyományos íjakat bemutató kiállítás is rendkívüli népszerűségnek örvendett. A kiállító jurtában a tradicionális íjjak elkészítésének folyamata is bemutatásra került, kiváló íjkészítő mestereknek köszönhetően.

Bugac, 2019. augusztus 16.
Hagyományõrzõk az V. Õsök napja hagyományõrzõ fesztiválon Bugacon 2019. augusztus 17-én. A Magyar-Turán Közhasznú Alapítvány rendezvénye a magyar õsöknek és a magyar történelem nagy alakjainak állít emléket.
MTI/Bús Csaba

 

Az ünnep erőt adott az egész magyar nemzetnek, tovább léptünk előre az összefogás útján a Kárpát-medencében. Külön köszönet a kitartó ünneplőknek, kiváltképp a számos segítőnek, önkéntesnek, akik a együtt mutatták be, hogy a magyarság tud és akar méltósággal emlékezni, ünnepelni egy olyan nagy nemzeti találkozón, ahol minden a magyar nemzeti értékek mentén szerveződik.

 

Köszöntünk minden magyart az augusztus 20-i nemzeti ünnepünk alkalmából és egyben a turáni testvéreinknek is kívánunk sikeres, boldog jövőt! Mindenkit szeretettel várunk jövőre a Kurultaj – Magyar Törzsi Gyűlésre, valamint az addig megszervezésre kerülő ünnepeinkre és rendezvényeinkre!

 

Magyar-Turán Közhasznú Alapítvány