Vadhajtások

Migránsok terrorizálják Szerémséget, Siden beköltöznek az üres házakba

[fb_button]

Jelenleg mintegy nyolcszáz migránst tartanak nyilván a szerémségi Siden és környékén.

Egyes becslések szerint ugyanakkor még több száz, sőt, akár ezer illegális bevándorló is lehet a közelben.

Zoran Semenović, a Sid község elnöke a médiának nyilatkozva elmondta, hogy a szabályosan regisztrált migránsok a Sid, Adaševac és Principovac befogadóközpontokban tartózkodnak. Nemrég még 45 bevándorló jelent meg a Jamena faluban.

Szavai szerint a befagadóközpontokban levő migránsokkal nincs különösebb probléma. Normálisan viselkednek, gyermekeik iskolába járnak.

Annál nagyobb gondot jelentenek a környező erdőkben leselkedő illegális bevándorlók, akik gyakran megjelennek a településeken, betörnek a házakba, lopnak, rabolnak.

Amikor pedig megpróbálnak átszökni a horvát határon, előfordul, hogy a horvát határőrök megverik és visszaküldik őket.

Ilyenkor a sidi mentők a szávaszentdemeteri kórházba szállítják őket, ahol ingyenes ellátásban, gyógykezelésben részesülnek.

A migránsok egyre nagyobb számban költöznek be az üres sidi házakba.

Az elmúlt időszakban sok helyi polgár hagyta el a községet, emiatt a bevándorlók úgymond válogathatnak a megüresedett objektumok közül.

A rendőrség némán szemléli a község “elfoglalását”.

Olyan az egész, mintha a migránsok saját “nagykövetséggel” rendelkeznének Siden.

A helyi lakosságot félelemmel és aggodalommal tölti el ez a jelenség. Attól tartanak, hogy a zömében 18-25 éves férfiakból álló illegális bevándorlók között szélsőséges egyének, az Iszlám Állam tagjai is lehetnek.

Forrás: Délhír