2024. április 25. - Márk
EUR : 393.51
USD : 368.35
Időjárás ikon13°

Norvégia egyetlen olyan migránst sem fogad be, amelyet „mentőhajó” szállít Európába

[fb_button]

Hiába próbálják a franciák ezt rájuk erőltetni.

A norvég kormány bejelentette, még Macron francia elnök nyomására sem hajlandó olyan illegális bevándorlókat befogadni, melyeket a Földközi-tengerből mentett ki a bevándorláspárti civil szervezetek kezében lévő Proactiva Open Arms nevű hajó. Joran Kallmyr igazságügyi és bevándorlásügyi miniszter határozottan visszautasított minden olyan kérést, melyek arra irányultak, hogy ők is fogadjanak be migránsokat.

[caption id="attachment_34826" align="alignnone" width="1024"] Joran Kallmyr,[/caption]

Az ezer szálon Soros Györgyhöz köthető Orvosok Határok Nélkül nevű civil szervezet hajója, az Ocean Viking is aktívan fedélzetére vette az elmúlt hetekben a fekete-afrikai bevándorlókat, akiket Európa felé szállítanak, azonban a norvég NRK beszámolója szerint a skandináv állam senkit sem fog befogadni.

A hét elején kötött ki hosszas várakozás és diplomáciai botrány után a Proactiva Open Arms nevű hajó Lampedusa szigetén, amely tucatnyi olyan migránst tett le az Olaszországhoz tartozó szigeten. A migránsokat embercsempészek indították útnak Líbiából. Érdekesség, hogy az ehhez hasonló járművek rendszerint a líbiai felségvizeken mentik ki a bevándorlókat, akiket ahelyett, hogy oda vinnének vissza, ahonnan elindultak, rendszerint a jóval messzebb lévő európai célállomáshoz szállítják.

Carmen Calvo spanyol miniszterelnök-helyettes amúgy a héten jelentette be, a civil szervezet komoly pénzbüntetésre számíthat Spanyolországban, ugyanis a Spanyolországban bejegyzett Proactiva Open Arms-nak nem voltak engedélyei arra, hogy „mentőtevékenységet” végezzen. Akár 900.000 euróra is büntethetik a hajó tulajdonosát.

Forrás: 888.hu

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató