2024. április 19. - Emma
EUR : 393.4
USD : 369.7
Időjárás ikon13°

Bajor belügyminiszter: Vissza kell szállítani Afrikába a migránsokat

[fb_button]

Vissza kell szállítani Afrikába az embercsempészek hajóiról a Földközi-tengeren feltartóztatott migránsokat - mondta Joachim Herrmann bajor belügyminiszter egy lapinterjúban.

Meg kell fordítani a tengeri „mentési" logikáját,

el kell érni, hogy a feltartóztatottakat ne továbbszállítsák Európába, hanem visszavigyék Afrikába

- fejtette ki Joachim Herrmann a Die Welt című német lapnak adott interjújában.

Ha sikerülne ezt elérni, nagyon gyorsan senkinek sem jutna többé az eszébe, hogy beszálljon az embercsempészek gumicsónakjába.

A bajor Keresztényszociális Unió (CSU) politikusa hangsúlyozta, hogy továbbra is törekedni kell arra, hogy létrejöjjenek az Európai Unió és az ENSZ által működtetendő befogadó központok Észak-Afrikában.

A miniszter azt is mondta, hogy az emberiség történelmében mindig is úgy volt, hogy a menekültek és migránsok a hazájuk biztonságos övezeteiben vagy a szomszédos országokban kerestek menedéket, és

egyáltalán nem kézenfekvő, hogy bárki is Németországba „menekül" Afganisztánból az ázsiai országot uraló bizonytalanság elől. Ilyesmi csak az embercsempészek miatt fordul elő.

Arra a felvetésre, hogy a jelenség elleni fellépést elmulasztó EU-s országoknak is van szerepe, közölte, hogy a német szövetségi kormány elismeri, hogy hiba volt túl kevés támogatást nyújtani a válságövezetekkel szomszédos országoknak a migránsok és menekültek ellátásához.

A tartományi miniszter mint elmondta, nemrégiben felkeresett egy jordániai befogadó központot, ahol fejenként havi 35 dollárból (11 600 forint) meg tudják oldani a menekültek és migránsok étkeztetését.

Könnyen belátható, hogy a migránsokra Németországban fordított pénzzel jóval többet lehetne tenni a szerte a világon élő menekültekért és migránsokért - tette hozzá.

Németországban és Európában csak egy hangos kisebbség vallja azt, hogy szinte mindenkit be kell fogadni, aki itt akar élni- hangsúlyozta.

Ezektől az irreális elképzelésektől el kell határolódni, éppen úgy, mint a szélsőjobbon jelentkező idegenellenes tendenciáktól - emelte ki Joachim Herrmann, a tárgyilagosságot nélkülözőnek és elképesztőnek nevezve az Alternatíva Németországnak (AfD) nevű jobboldali ellenzéki párt tevékenységét ezen a területen.

Hozzáfűzte:

mindenkit tisztel, aki rendkívül nagylelkű szeretne lenni, azonban meg kell óvni hazánk identitását és kultúráját, és ehhez be kell tartani a jogállam szabályait. Nem szabad megengedni, hogy polgárainkban az a szerintem indokolatlan félelem keletkezzék, hogy nem óvjuk meg nemzetünk jogát és kultúráját

- mondta a bajor belügyminiszter.

Joachim Herrmann a többi között arról is szólt - egy minapi ausztriai kijelentését megerősítve -, hogy novembertől további hat hónapra meg kell hosszabbítani a bajor-osztrák határ ellenőrzését, mert továbbra sem megfelelő az EU-s külső határ védelme.

Forrás: Origo
Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató