2024. április 25. - Márk
EUR : 393.51
USD : 368.35
Időjárás ikon13°

Sittes Hunvald nem lép vissza a polgármesterjelöltségtől Karácsonyék kérésére

[fb_button]

Visszautasította hat ellenzéki párt ajánlatát, és nem fog visszalépni Hunvald György. Az egykori MSZP-s politikus és korábbi erzsébetvárosi polgármester azután is elindulna a hetedik kerületi polgármesteri címért az őszi önkormányzati választáson, hogy igazából elfogyott mögüle a párttámogatottság.

Még július végén bejelentette a hűtlen kezeléssel vádolt politikus, nem akarja megakasztani az ellenzéki összefogást, ezért civilben folytatja a politizálást.

Emlékezetes az is: nemrégiben vádbeszédében az ügyész letöltendő szabadságvesztést kért hűtlen kezelés miatt Hunvaldra exszocialista politikusra, volt országgyűlési képviselőre és erzsébetvárosi polgármesterre. A vádhatóság a perújítási eljárásban - amit 2016 júniusában kezdeményezett - több mint tíz évvel ezelőtti megbízási, illetve munkaszerződések miatt kéri Hunvald György megbüntetését. Az ügyészség szerint a vádlott VII. kerületi polgármesterként színlelt szerződéseket kötött ismerőseivel, barátaival, ami után nem történt teljesítés, munkavégzés, és ezzel 45 millió forint kárt okoztak Erzsébetvárosnak.

Hunvald több mint két évet töltött előzetes letartóztatásban, ügyei közül több a strasbourgi emberi jogi bíróságig is eljutott. Ráadásul Hunvald állította korábban, korábban azért tért vissza a helyi politika fősodrába, mert a vele történtek után rehabilitálódni szeretett volna.

Forrás: Index nyomán

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató