Vadhajtások

Sultan Marmed Niazi, a lyoni gyilkos

[fb_button]

A Valeurs Actuelles internetes portálján nyilvánosságra hozta a lyoni gyilkos késes támadó fényképét. Sultan Marmed Niazi 1986-ban született Afganisztánban.

Sultan Marmed Niazi menedékkérőként volt nyilvántarva. A Le Progres lyoni lap szerint támadás közben azt kiabálta: Ezek nem olvassák a Koránt!

Az AFP-nek nyilatkozott egy lány, aki maga is tiszta vér volt az áldozatok vérétől (ő nem sérült meg). Azt mondta, hogy a gyilkos afgán férfi egyik áldozata hasát szabályosan felvágta, egy másiknak pedig le akarta vágni a fülét.

A francia közállapotokra és a migránsok által elkövetett bűncselekmények kezelésére jellemző, hogy a Valeurs Actuelles-ben a gyilkos fotóját tartalmazó cikk alatt a legelső hozzászóló ezt írja:

“Mentálisan kiegyensúlyozatlan, bűntetőjogilag felelősségre nem vonható, egy őrült… Röviden: tessék tovább menni, nincs itt semmi látnivaló”

Az utolsó mondat a magyar nyelvben az elmúlt években elcsépelt, primitív közhely lett, a franciában viszont jelentősége van, gyakorlatilag egy idézet. A rendőrök ugyanis már 50-60 éve ezzel a mondattal küldik el a bűncselemények helyszínéről az embereket. A hozzászóló ironikus megjegyzése nyilvánvalóan arra utal, hogy az elmúlt években a francia igazságszolgáltatásban a kegyetlen gyilkosságokat elkövető migránsokat rendszeresen azzal mentik fel, hogy mentálisan zavartnak nyilvánítják őket.

Forrás: Origo