2024. április 26. - Ervin
EUR : 393.51
USD : 368.35
Időjárás ikon13°

V4NA: Németország elérte a befogadóképessége felső határát

[fb_button]

Elismerik a németek, hogy a képzett külföldi munkaerő erősíti a gazdaságot, ugyanakkor úgy vélik, migrációs szempontból Németország elérte a befogadóképessége felső határát. A regisztrált külföldiek száma 1,9 millió fővel nőtt a migránsválság kezdete óta, ráadásul a beérkezettek túlnyomó többsége, ellentétben a kelet-európaiakkal, képzetlen – írja a V4NA nemzetközi hírügynökség a Bertelsmann Alapítvány felmérésére hivatkozva.

A német útlevéllel nem rendelkezők száma mintegy 62 százalékkal nőtt az elmúlt tíz évben Németországban.

A migránsok tömeges beáramlása lefelé tolja a német állampolgárok fizetését és szociális juttatásait.

Érkezésükkel fokozódnak a kulturális alapú konfliktusok a német lakossággal

– véli a megkérdezettek 71 százaléka a Bertelsmann Alapítvány napokban közé tett felmérése szerint.

A közvélemény-kutatás 2000 német megkérdezése alapján készült. Véleményüket összevetették egy hét évvel ezelőtt készült, hasonló felmérés eredményeivel - közölte az Euractiv.com hírportál német változata.

Az európai migránsválság kezdete, a

2015 óta eltelt négy évben 1,9 millió bevándorlót regisztráltak „külföldiként" Németországban. 

Ezért minden második német úgy véli, migrációs szempontból az ország elérte befogadóképessége felső határát – derül ki a felmérésből.

Ugyanakkor a válaszadók 65 százaléka szerint a migráció lehetőség arra, hogy fiatal, termelőképes munkaerővel töltsék be az évek óta üres állásokat, ezzel erősítve Németország gazdaságát.

A Bundestag ezért törvényt fogadott el, amelynek célja a képzett külföldi munkaerő – tehát nem a semmihez sem értő harmadik világbeli migránsok - Németországba vonzása, amely 2020 januárjától lép hatályba.

Forrás: Origo, V4NA

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató