2024. március 29. - Auguszta
EUR : 394.87
USD : 364.71
Időjárás ikon16°

Budaházy Edda: III. Budapesti Demográfiai Csúcs

[fb_button]

A kétnapos Budapesti Demográfiai Csúcsra 5 kontinens 20 országából érkeztek résztvevők. A magyar kormány a legmagasabb szinten képviseltette magát, Orbán Viktor beszédében kiemelte, hogy a népességfogyás nem csak magyar jelenség, az egész nyugati civilizáció szenved tőle, következményei pedig teljes nemzeti megsemmisüléseket vonhat maga után. Mint mondta, a népesség migránsokkal való pótlása a magyar fél számára nem lehetséges, a magyar nemzet megmaradása ugyanis magyar gyermekeket kíván.

A külföldi államfők, miniszterek és felső vezetők részvétele azt mutatja, hogy szerte a világban komolyan kezdik venni, a nyugati civilizáció drámai népességfogyásának veszélyét. Beszédeikben elismerték a család megtartó erejét és pótolhatatlanságát a társadalomban, és a hagyományos családmodell megmaradásának fontosságát. Kivétel nélkül mind méltatták a „magyar modell” széles körű családtámogatási rendszerét és eredményeit.

Némely országnak a népességgyarapodás megfékezése a problémája, ilyen többek között Banglades is, akinek egészségügyi és családjogi minisztere örvendezett, hogy mennyi nyugati “vívmányt” sikerült már átvenniük, amivel csökkenthetik népességüket, ám elfelejtett az illegálisan Európába szökő bangladesiek miatt bocsánatot kérni és beszámolni a megállításukra tett erőfeszítésekről. Ugyan ez elmondható a Ghánai és a Nigériai résztvevőről is.

A közönség soraiban ülő életvédők egész idő alatt azon izgultak, vajon lezajlik-e egy a népességfogyás okainak és következményeinek feltárására szerveződött nemzetközi konferencia enélkül, hogy az Európában és ezen belül Magyarországon is akadálytalanul folyó abortuszokról szót ejtsenek, ennek nyilvánvaló káros demográfiai következményeit elismerjék és megállítására hitet tegyenek.

Magam részéről öt résztvevőt emelnék ki:

A Csillagszemű gyermek néptánc együttest, amely üdítően hatott a roma előadók után. A virtuóz magyar zene a tüzes táncok, gyönyörű viseletek és csillogó gyermekszemek beindították a lankadt hallgatóság kedvét.

Böjte Csaba atyát, aki hozta a kötelezőt, nevezetesen természetességével, őszinteségével és az árva gyermekek örökbefogadásának történeteivel könnyet csalt szemünkbe és szeretetet a szívünkbe Isten csodái iránt.

Kövér László, az országgyűlés elnöke beszédében többek között elismerte az 1956 óta folyó terhességmegszakítások drámáját és az abortuszok további megfékezésnek szükségességét hangsúlyozta. Szerinte olyan mentális fordulatra van szükség társadalmainkban, amelynek eredményeképpen a hagyományos értékekhez, a normalitáshoz ragaszkodó, ma még meglévő többség tevékenyen is hajlandó lesz értékrendjének és életformájának védelmére, valamint kifejtette, hogy a gyermekvállalás közügy.

Rétvári Bence, Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára pontosan elemezte milyen erőknek jó, ha az emberek nem akarnak elköteleződni sem a házastársuk, sem a nemzetük, sem a vallásuk mellett, és egyfajta kozmopolita civilizációt képviselnek, ami a fogyasztást, a pillanatnyi örömöket helyezi előtérbe.

Semjén Zsolt Miniszterelnök helyettes ugyan csak szóba hozta az abortuszt és méltatta a Magyarországi életvédő szervezetek munkáját és eredményeit.

Természetesen nem sikerült feloldani azt a paradoxont, hogy a terhességmegszakítások fokozott törvényi korlátozása kormányzati feladat lenne, de már pusztán az, hogy beszélni mertek erről az elhallgatott jelenségről, reményteljes.

Nem került kimondásra továbbá azt sem, hogy a népességfogyás és az ezzel párhuzamos bevándorlás nem csak a nemzetek, hanem az őshonos európai fehér rassz kihalását is eredményezi, ezért a jelenség fókuszába ennek megmaradását és az idegen rasszok visszaszorítását kellene helyezni.

Kell még pár év, hogy ez is PC legyen.

A Hozz Világra Még Egy Magyart Mozgalom demográfiai konferenciasorozata már 2014-ben felhívta a figyelmet a népesedési problémákra.

Forrás: Megegymagyart.com

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató