2024. április 20. - Tivadar
EUR : 395.06
USD : 371.09
Időjárás ikon11°

Történelem hamisítás napjainkban: Íme a Merkel-film magyar felirattal!

[fb_button]

2019. szeptember 4-én a ZDF német közszolgálati adón került műsorba az a 88 perces dokumentum-dráma, amely a napra pontosan négy évvel korábbi, 2015. szeptember 4-i eseményeket dolgozza fel, amikor is a Budapesten, a Keleti pályaudvar előtt már napok óta veszteglő illegális bevándorlók, a magyar kormány cinikus tétlenségének árnyékában elhatározták (hazudja a ZDF, szerintünk inkább a migráns szervezetek aktivistái hergelték fel őket - a szerk.), hogy gyalog indulnak el Németország felé.

A riport, amelyben migránspárti szakértők beszélnek, másutt színészek játszanak el egy-egy fontosnak ítélt pillanatot, egyfelől nyomon követi az Angela Merkel német kancellár ama elhatározásához vezető utat, amelynek eredményeként bevándorlók ezreit engedték be Németországba, másfelől arra fókuszál, hogy miként bánt a menekültekkel 2015-ben az Orbán-kormány. (Természetesen a csúnya, gonosz és fasiszta Magyarországot hivatott bemutatni ez az alkotás - A szerk.)

Györkös Péter berlini magyar nagykövet még aznap, szeptember 4-én a ZDF intendánsának és főszerkesztőjének címzett méltatlankodó levelet, amelyben becsületsértésbe hajló propagandának, lejárató kampánynak és fikciónak titulálta a riportot, továbbá azt írta:

Lejárató kampányok, még a földrajzi valóságot is felülíró fikciók valóságként történő prezentálása helyett talán ideje lenne teret adni a tényeknek.

A film elérhető magyar felirattal:

Forrás: Kolozsvaros.com nyomán

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató