Vadhajtások

A soroksári alpolgármester azt állítja, nem tudott arról, hogy közel százmilliót költöttek évente dáridózásra

[fb_button]

Nem tudott arról, hogy az általa felügyelt programokkal túllépték volna az önkormányzati keretösszeget – így reagált az M1-nek a soroksári alpolgármester azután, hogy portálunk megírta: a kerületben az elmúlt időszakban félmilliárd forintot költöttek zenés rendezvényekre. Az önkormányzatnál már a Közbeszerzési Hatóság is vizsgálódik – közölte az M1.

A PestiSrácok.hu birtokában levő dokumentum viszont egyértelműen bizonyítja, hogy jelentősen többet dáridóztak el Soroksáron, mint amennyit az önkormányzat eredetileg tervezett az ilyen rendezvények lebonyolítására. Erről pedig alpolgármesterként neki is tudnia kellett.

Szereti a zenét és a művészetet – egyebek mellett ezt az érvet hozta fel egy kampányvideóban Weinmann Antal amellett, hogy miért lenne alkalmas Soroksár vezetésére. Ezt pedig be is bizonyította: öt év alatt félmilliárdot dáridóztak el a kerületben. A portálunk birtokába jutott dokumentum szerint Weinmann Antal az elmúlt években a soroksári rendezvények szervezésekor többször is jócskán túllépte az önkormányzat által kijelölt keretösszeget: 2016-ban 51 helyett 96 millió forintot, 2017-ben pedig 91 milliót költöttek dínomdánomra.

 

A PS információi szerint több rendezvény megszervezésére közbeszerzési eljárás nélkül adtak megbízást, a NAV feketelistáján is szereplő Generálprodukció Kft. például állandó meghívottnak számított. A soroksári bulikat Weinmann Antal saját közösségi oldalán is népszerűsítette. Egy korábbi bejegyzésben pedig saját magára kultúráért felelős alpolgármesterként utalt.

Az M1 megkeresésére ennek ellenére hétfőn azt írta:

nem volt tudomása arról, hogy a helyi események szervezése során átlépték volna a keretösszeget,

és arról sem tudott, hogy a rendezvényeket bonyolító Generálprodukció Kft. a NAV feketelistáján szerepel, mint ahogy a Pestisracok.hu megírta.

Arra a kérdésre, hogy mi alapján válogatta ki a kivitelező vállalatokat, Weinmann Antal azt írta: a megbízhatóság és a referencia számított.

A PestiSrácok.hu birtokába került kimutatás szerint azonban éveken át, jelentős összeggel lépte túl a keretösszeget a soroksári dáridózás, erről pedig neki is tudnia kellett alpolgármesterként.

Forrás: Pestisracok.hu