Vadhajtások

Most antifasiszták rongálták meg az FPÖ egyik irodáját Bécsben

[fb_button]

Ismeretlen tettesek megrongálták az Osztrák Szabadságpárt Bécs 15. kerületében, Rudolfsheim-Fünfhausban működő irodáját – adta hírül kedden az osztrák sajtó.

Az épületet festékkel dobálták meg, az ablakokra olyan szimbólumokat és jelszavakat festettek, amelyek egyértelműen arra utalnak, hogy az elkövetők baloldali szélsőségesek„

– fogalmazott a párt bécsi tartományi titkára.

Michael Stumpf elmondta, hogy a támadásról készült videófelvétel tanúsága szerint az elkövetők többen voltak, közülük kettőnek az arca felismerhető. Az irodát 2017-ben is megrongálták már. Michael Stumpf aggasztónak nevezte a szinte naponta történő támadásokat. Emlékeztetett arra, hogy néhány nappal ezelőtt azt a bécsi éttermet rongálták meg, ahol másnap Herbert Kickl volt belügyminiszter, a párt frakcióvezetője tartott előadást. Sankt Pöltenben, az FPÖ alsó-ausztriai központjánál pedig augusztusban gyújtogatás történt.

 

Michael Stumpf hangsúlyozta, hogy a ”szélsőbaloldali terror nem elfogadható„. Az anyagi kár nem jelentős, a párt ennek ellenére feljelentést tesz ismeretlen tettes ellen.

 

Forrás: 888.hu