Vadhajtások

A Donáth lány is kikelt magából, mert Trócsányi uniós biztosjelölt lett

[fb_button]

Trócsányi László jelölése a bővítési portfólió élére egy rossz vicc

– kezdte Facebook bejegyzését a Momentum hungarofóbja.

A nemi erőszakkal vádolt Donáth László lánya felteszi a kérdést:

  Ő fogja számon kérni a csatlakozni kívánó országokon az európai értékek betartását?

Ma végleg biztossá vált, hogy a magyar kormány Trócsányi László volt igazságügyi minisztert jelöli uniós biztosnak, és a bővítésért felelős portfóliót szánják neki. Azt a portfóliót, amelynek vezetője a jövőben azért is felelős lesz, hogy számonkérje az EU-hoz csatlakozni kívánó országokon az emberi jogok védelmét, az európai értékek betartását és a koppenhágai kritériumokat.

Mindezt egy olyan emberre bíznák, aki:
➡️ A gyülekezési törvény bevezetésével sokkal nagyobb mozgásteret adott a rendőrségnek és a hatalomnak, hogy tüntetéseket tiltson be, formálódó mozgalmakat lehetetlenítsen el.
➡️ A nevetséges, kommunikációs célokat szolgáló, a jogállamiságot megcsúfoló “STOP Soros” törvénycsomag összeállítása felett őrködött igazságügyi miniszterként, ami miatt aztán eljárást is indított az Európai Bizottság Magyarország ellen.
➡️ A törvényjavaslatával megnehezítette a közérdekű adatok igénylését, segítve ezzel a magyar miniszterelnök köreinek EU-s forrásból történő zavartalan gazdagodását.
➡️ Egy olyan kormánynak volt szerves tagja, ami sportot űzött a civil szervezetek üldözéséből.
➡️ Miniszterként bűncselekménnyé tette a hajléktalanságot, kitiltva ezzel a hajléktalanokat minden közterületről.

Nem kerülhet az Európai Unió kormányába, pláne egy ilyen fontos pozícióba egy olyan miniszter, aki büszkén épített egy olyan rendszert, ami a legtöbb európai alapértéknek ellentmond. Egy olyan rendszert, amely sokkal inkább hasonlít az orosz rendszerhez, mint egy európai államéhoz. Egy olyan rendszert, aminek egyik fő célja az európai adófizetők pénzének magánvagyonná alakítása – a pénzt a miniszterelnök legszűkebb környezetében, elsősorban a családja közelében tartása. Trócsányi nem csak egy egyszerű fideszes: azok közül való, akik nem csak nézték, hanem aktívan hozzájárultak ahhoz, hogy Magyarországot ma sokkal kevésbé tekintsék európai országnak, mint korábban.

Trócsányi László vállalhatatlan, elvi és szakmai alapon is alkalmatlan jelölt az Európai Unió kormányába. Jelöltsége ellen fogok szavazni az Európai Parlamentben, és ugyanerre fogom kérni a teljes Renew Europe frakciót is.