2024. április 23. - Béla
EUR : 394.83
USD : 370.49
Időjárás ikon10°

A választási csalással vádolt Pikó András "vegzálása" miatt tüntetni fognak a roncsok

[fb_button]Beindult a sivalkodás.Mint ismert, házkutatást tartottak ma délután Pikó András, józsefvárosi közös ellenzéki polgármester-jelölt kampányirodájában a Budapesti Rendőrfőkapitányság Korrupciós- és Gazdasági Bűnmegelőzési Osztályának nyomozói.A Mérce nevű ellenzéki szennyoldal követi a műbalhét.A roncsok nagyon kiakadtak, hogy a csalással vádolt Pikót meghurcolja a rendőrség és a diktatúra: Pikó és kampánycsapata mellett péntekre tüntetést is meghirdettek már, a Karácsony Gergely Facebook-oldala által meghirdetett eseményt a Pál utcai fiúk szobránál (9. kerület, Práter utca 11-13.) tartják majd. A szervezők úgy fogalmaznak:
„Előbb ráküldik a civil közösségre a fideszes trollokat, aztán rászabadítják a fideszes lakájmédiát, most a rendőrséget, közben Orbán főminisztere megzsarolja a budapestieket. Ebből elég! Budapest, az önbecsülésed a tét. Álljunk a sarkunkra! Védjük meg a szabadságunkat, védjük meg a civil közösségeket. Péntek estére szolidaritási tüntetésre hívlak benneketek.”
Pikó kampányközpontjára megérkezett Karácsony Gergely közös, ellenzéki főpolgármester-jelölt, és Nyakó István MSZP-s politikus is. Pikó András, miután kint a Hír Televízió tudósítójának nyilatkozott most az ő társaságukban van a helyszínen. Karácsony élő videós bejelentkezésben állt ki a 8. kerületi polgármesterjelölt mellett:
Pikó András a helyszínre érkezve röviden nyilatkozott a Mércének, hangsúlyozta, „szomorú azért,” mert
„a rendőrséget politikai rágalmazásra használják” ma, Magyarországon, és nyilvánvaló hogy ilyesmit a rendszerváltás óta még nem láttak.
Pikó hangsúlyozta, a lelkiismeretük tiszta, törvénysértést pedig nem követtek el.
Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató