Vadhajtások

A választási csalással vádolt Pikó András “vegzálása” miatt tüntetni fognak a roncsok

[fb_button]

Beindult a sivalkodás.

Mint ismert, házkutatást tartottak ma délután Pikó András, józsefvárosi közös ellenzéki polgármester-jelölt kampányirodájában a Budapesti Rendőrfőkapitányság Korrupciós- és Gazdasági Bűnmegelőzési Osztályának nyomozói.

A Mérce nevű ellenzéki szennyoldal követi a műbalhét.

A roncsok nagyon kiakadtak, hogy a csalással vádolt Pikót meghurcolja a rendőrség és a diktatúra:

Pikó és kampánycsapata mellett péntekre tüntetést is meghirdettek már, a Karácsony Gergely Facebook-oldala által meghirdetett eseményt a Pál utcai fiúk szobránál (9. kerület, Práter utca 11-13.) tartják majd.

A szervezők úgy fogalmaznak:

„Előbb ráküldik a civil közösségre a fideszes trollokat, aztán rászabadítják a fideszes lakájmédiát, most a rendőrséget, közben Orbán főminisztere megzsarolja a budapestieket. Ebből elég! Budapest, az önbecsülésed a tét. Álljunk a sarkunkra! Védjük meg a szabadságunkat, védjük meg a civil közösségeket. Péntek estére szolidaritási tüntetésre hívlak benneketek.”

Pikó kampányközpontjára megérkezett Karácsony Gergely közös, ellenzéki főpolgármester-jelölt, és Nyakó István MSZP-s politikus is. Pikó András, miután kint a Hír Televízió tudósítójának nyilatkozott most az ő társaságukban van a helyszínen.

Karácsony élő videós bejelentkezésben állt ki a 8. kerületi polgármesterjelölt mellett:

Pikó András a helyszínre érkezve röviden nyilatkozott a Mércének, hangsúlyozta, „szomorú azért,” mert

„a rendőrséget politikai rágalmazásra használják” ma, Magyarországon, és nyilvánvaló hogy ilyesmit a rendszerváltás óta még nem láttak.

Pikó hangsúlyozta, a lelkiismeretük tiszta, törvénysértést pedig nem követtek el.