2024. április 24. - György
EUR : 394.26
USD : 369.47
Időjárás ikon

Cigányok verték meg a mássága miatt Pusztai Olivért

[fb_button]Hárman támadtak rá - kezdi az érzékenyítést a 24.hu.A Háttér Társaság gyűlölet-bűncselekmény kampányához csatlakozott  Pusztai Olivér, aki saját történetével szeretné biztatni az LMBTQ közösség áldozatait arra, hogy merjenek segítséget kérni, ha atrocitás éri őket.
Engem egyszer ért fizikális támadás, illetve bántalmazás, amióta coming outoltam. Ez több mint 12-14 évvel ezelőtt történt. Egyik szombat este elmentem egy 1920-as évekbeli beöltözős swing buliba és természetesen a dress code-nak megfelelően öltöztem föl. Vásároltam is egy fekete-fehér swing cipőt, ami szerintem csodálatos
– kezdte YouTube videójában Pusztai Olivér. Aztán elmesélte, hogy cigányokról van szó.
Miután véget ért a buli elindultam haza. Az éjszakairól a Keletinél szálltam át. Amikor leszálltam a buszról, nem vettem észre, hogy három roma származású egyén is leszállt. Elkezdtek beszólogatni, hogy hogy nézel ki, mi van te buzi, mi ez a cipő rajtad, mennyire gáz vagy. Nem értettem, hogy mi a baj a cipővel, mert attól függetlenül, hogy egy régi, letűnt kornak a stílusát idézte semmi probléma nem volt vele. Ugyanúgy férfiak hordták ezt a cipőt, tehát nem magassarkúban voltam. Megkérdeztem tőlük, hogy mi a baj ezzel a cipővel, illetve hogy mi a baj velem. Miért zavarja őket, hogy én így vagyok felöltözve? Ezt támadásnak vették és elkezdtek lökdösni. Aztán az egyik megütött, én a földre estem és még jópárszor belém rúgtak.
Forrás: 24.hu nyomán
Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató