Vadhajtások

Pórul járhat a Budaházy Eddára támadó brazil homoszexuális aktivista – Már nyomoz a rendőrség

[fb_button]

Megtört a jég! Közösség tagja elleni erőszak gyanújával indított nyomozást a rendőrség a júliusi homoszexuális parádé egyik külföldről importált résztvevőjének ügyében, aki rátámadt Budaházy Edda életvédőre, meglökte és megpróbálta lefejelni őt. Bár a lefejelés nem sikerült, a Büntető törvénykönyv a támadási szándékot is büntetni rendeli, az pedig még súlyosabbá teszi az esetet, hogy a brazil aktivista az övétől eltérő szexualitása miatti gyűlöletből támadt rá Budaházy Eddára. Fordított esetben ilyen támadásért szigorú büntetéseket szokott kiszabni a magyar jogszolgáltatás – meglátjuk, most is így tesz-e.

A PestiSrácok.hu még júliusban, közvetlenül a homoszexuális parádé után írt arról, hogy egy külföldi, feltehetőleg dél-amerikai nő (vagy nőnek tűnő személy) a felvonulás végén, az Erzsébet híd pesti hídfőjénél több tanú szeme láttára rátámadt az egyik ellentüntetőre, Budaházy Eddára. A Hozz Világra Még Egy Magyart Mozgalom vezetője férjével együtt az Erzsébet téri ellentüntetés után egy transzparenssel érkezett a „Pride” záró helyszínére: „A házasság Magyarországon 1 férfi és 1 nő szövetsége. Nyugodjatok bele!”. A külföldi nő nekirontott Budaházynak, meglökte őt, és láthatólag próbálta lefejelni, ám ez nem jött össze neki. Valószínűleg azért gurult dühbe, mert az életvédő előzőleg angolul megkérdezte tőle: miért van itt, miért nem megy haza.

Budaházy Edda és jogi képviselője, Gaudi-Nagy Tamás a helyszínen feljelentést tett, ám a BRFK korábbi megkeresésünkre azt válaszolta: ezzel az esettel összefüggésben nem indult büntetőeljárás, és nincs tudomásuk feljelentésről sem. (Viszont két ellentüntetővel szemben közösség tagja elleni erőszak miatt nyomoznak, egy felvonuló ellen pedig garázdaság szabálysértése miatt.) Ám Budaházy Edda később a feljelentést ügyvédje útján, írásban megismételte, és ez alapján a rendőrség immár nyomozást indított közösség tagja elleni erőszak gyanújával ismeretlen elkövető ellen.

Budaházy Edda és férje ezzel a molinóval üzent a homoszexuális- és gender-aktivistáknak (Fotó: Vadhajtások)

A Hozz Világra Még Egy Magyart Mozgalom vezetőjét a napokban tanúként hallgatta ki a rendőrség. A feljelentő vallomásában előadta: a nyakában szivárványszínű virágkoszorút viselő támadója valamilyen tudatmódosító hatása alatt állhatott – legalábbis a hiperagresszivitása erre utal. Emlékei szerint, miután a nő a mellkasával meglökte őt, le is akarta fejelni, ám rendőrök álltak közéjük, szétválasztották őket. Úgy véli, heteroszexualitása miatt rontott rá és szidalmazta őt a nő, akit később a rendőrök igazoltattak, és ekkor azt állította magáról, brazil állampolgár és a budapesti orvosi egyetemre jár. Budaházy Edda arról is beszámolt: ezután érkezett egy olasz pár, akik magyarul és angolul gyalázták a 10-12 normalitáspárti aktivistát. Egyikük például azt kiabálta feléjük: „I will kill you!” (magyarul: „Megöllek titeket!”). Őt is a rendőröknek kellett megfékezniük. Budaházy Edda ezen cselekmény miatt is feljelentést tett közösség tagja elleni erőszak gyanújával. Kézre kerítésük elvileg nem ütközhet komoly akadályba, mivel mindkettejüket igazoltatták az eset után, adataikat felírták.

A támadó Brazíliából érkezett (Fotó: PS)

Gaudi-Nagy Tamás, a Nemzeti Jogvédő Szolgálat ügyvezetője a PestiSrácok.hu-nak elmondta: az ügyben a feljelentéssel együtt félmillió forintos kártérítési igénnyel is éltek, mivel a feltehetőleg brazil nő egyértelműen a szexuális hovatartozása, keresztény identitása miatt támadta meg Budaházy Eddát, ezzel emberi méltóságát csorbítva, személyes szabadsághoz fűződő jogát sértve.

FORDÍTOTT ESETBEN KOMOLY BÜNTETÉS JÁR

A szexuális devianciák egyre tolakodóbb, egyre agresszívabb „hittérítése” közepette már bevett gyakorlat, hogy a homoszexuális parádékon sértegetik a heteroszexuálisokat, a normális családokat, meggyalázzák a kereszténység jelképeit, az egyházakat. Ám arról nincs hír, hogy ezeknek a heteroszexuális közösség elleni támadásoknak bármilyen jogi következményük lett volna.

Fordított esetben viszont súlyos büntetésre számíthat, aki sérteget vagy megtámad egy homoszexuális embert. Amint az a Háttér Társaság a Melegekért nevű szervezet egyik 2016-os hírében olvasható: felfüggesztett börtönbüntetésre, illetve közérdekű munkára ítéltek két fiatalembert, amiért 2014-ben megtámadtak két brazil homoszexuálist Budapesten. A cikk szerint

Levi és Lucas egy brazil állami ösztöndíj keretében egy éven keresztül Magyarországon tanultak. 2014. április 21-én éjszaka egy közös filmnézés után egy harmadik barátjukkal hazafelé tartottak, amikor két férfi beléjük kötött: angolul kérdezgették tőlük: melegek-e, voltak-e már nővel. A fiatalok próbáltak szabadulni a helyzetből, de támadóik útjukat állták, egyiküket megrúgták, másikukat leköpték, miközben támadóik folyamatosan buziztak. A két fiatal a Háttér Társaság jogsegélyszolgálatának segítségével feljelentést tett a rendőrségen, akik egy környékbeli bankautomata adatai alapján beazonosították az elkövetőket. A bíróság 2016. február 11-én meghozott ítéletében mindkét vádlottat bűnösnek mondta ki bántalmazással elkövetett közösség tagja elleni erőszak bűntettében. A bíróság a sértettet megrúgó férfit egy év hat hónap – végrehajtásában két év hat hónapra felfüggesztett – szabadságvesztésre, társát a támadásban bűnsegédként való részvétel miatt 120 óra közérdekű munkára ítélte.

Nagy kérdés, hogy a mostani, fordított felállás esetén, amikor egy brazil homoszexuális aktivista támadt rá fizikailag egy heteroszexuális nőre, hasonló ítéletet hoz-e majd a bíróság. Egyáltalán: eljut-e a vádemelésig a történet. Akár így, akár úgy, a PestiSrácok.hu nyomon követi az esetet, és beszámol róla olvasóinak.

KÖZÖSSÉG TAGJA ELLENI ERŐSZAK, BÜNTETŐ TÖRVÉNYKÖNYV 216. §
(1) Aki más valamely nemzeti, etnikai, faji, vallási csoporthoz vagy a lakosság egyes csoportjaihoz tartozása vagy vélt tartozása, így különösen fogyatékossága, nemi identitása, szexuális irányultsága miatt olyan, kihívóan közösségellenes magatartást tanúsít, amely alkalmas arra, hogy az adott csoport tagjában riadalmat keltsen, bűntett miatt három évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.
(2) Aki mást valamely nemzeti, etnikai, faji, vallási csoporthoz vagy a lakosság egyes csoportjaihoz tartozása vagy vélt tartozása, így különösen fogyatékossága, nemi identitása, szexuális irányultsága miatt bántalmaz, illetve erőszakkal vagy fenyegetéssel arra kényszerít, hogy valamit tegyen, ne tegyen vagy eltűrjön, egy évtől öt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.
(4) Aki a közösség tagja elleni erőszakra irányuló előkészületet követ el, vétség miatt két évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

NEM EZ AZ ELSŐ ESET

Magyarországon is volt már példa arra, hogy normalitáspárti aktivistákat zaklattak a homoszexuális parádé résztvevői. 2014. júliusában Téglásy Imre, az Alfa Szövetség elnöke társaival együtt tüntetett a „Pride” ellen a Kossuth tér és az Alkotmány utca sarkán. Ekkor egy amerikai-görög kettős állampolgár lépett oda hozzájuk, angolul szidni kezdte őket, majd erőszakosan magához húzta Téglásyt, tapogatta, fojtogatta, mellkasát markolászta fél percig. Végül a rendezők elhúzták a külföldi férfit onnan, aki náci karlendítés kíséretében távozott. Az esetről videófelvétel is készült, ez alapján a Pesti Központi Kerületi Bíróság idén májusban első fokon szeméremsértés vétsége miatt két év próbára bocsátotta az elkövetőt.

Rossz hír a külföldről pénzelt homoszexuális-lobbinak, hogy – minden ellenkező híresztelés dacára – nemcsak a különböző kisebbségeket, hanem a többséget is büntetőjogi védelem illeti meg. A Debreceni Ítélőtábla 2015-ben egy másik, magyarsága miatt sértegetett és bántalmazott áldozat ügyében kimondta:

Még az elviekben többségi társadalomhoz tartozó személyekből álló csoport tagjai is kerülhetnek olyan helyzetbe, amikor büntetőjogi védelem illeti meg őket, amennyiben e csoporthoz való tartozás vagy vélt tartozás miatt szenvednek sérelmet. A többség–kisebbség meghatározása egyedi szituációkban teljesen felborulhat és értelmezhetetlenné válhat, ennek vizsgálatát a törvényi tényállás sem írja elő.

 

 

 

Forrás: Pestisrácok.hu