2024. április 20. - Tivadar
EUR : 393.76
USD : 368.76
Időjárás ikon12°

Senkinek nem kell a Röszkét ostromló Ahmed H.

[fb_button]Eddig hat ország utasította vissza Ahmed H. visszavételét.A Nyírbátori Járásbíróság két hónappal meghosszabbította a röszkei tömegzavargás résztvevőjeként terrorcselekmény miatt elítélt Ahmed H. idegenrendészeti őrizetét. A röszkei tömegzavargás résztvevőjeként terrorcselekmény miatt elítélt szír Ahmed H. január végén letöltötte a 2015. szeptember 19-i elfogásától számított ötéves büntetésének kétharmadát. Ténylegesen azonban nem szabadult, mert a Bevándorlási és Menekültügyi Hivatal a kiutasítás végrehajtása miatt elrendelte az idegenrendészeti őrizetét. Ezt a bíróság azóta hosszabbítja meg folyamatosan, mert azóta sem találtak olyan államot, amely befogadná a férfit, aki korábban Cipruson élt családjával. 
A törvényszék tájékoztatása szerint az elmúlt hónapokban a magyar hatóságok felvették a kapcsolatot minden olyan állammal, amelyhez az elítéltnek valamilyen kötődése van, tehát Ciprussal, Németországgal, Szíriával, Szerbiával, Angliával és Horvátországgal. Azonban egyik ország sem járult hozzá az elítélt átvételéhez, ő pedig megtagadta annak az okmányigénylő adatlapnak a kitöltését, ami úti okmánnyal történő ellátásához szükséges lenne.
Augusztus 27-én a magyar hatóságok ismét megkeresték a ciprusi hatóságokat a külföldi állampolgár visszavétele érdekében, de válasz még nem érkezett a megkeresésre. A bíróság megállapította, hogy a kiutasítás végrehajtásához szükséges okmányok beszerzése a külföldi hatóságok eljárása miatt húzódik el. A bíróság döntése ellen jogorvoslatnak nincs helye.Forrás: 888.hu
Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató